Cedevita počela pohod na peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske pobjedom nad Zadrom

Foto: fah

Košarkaši Cedevite u petak su započeli pohod na peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske pobijedivši Zadar sa 76-65 (21-21, 22-12, 24-11, 9-21) u utakmici 1. kola HT Premijer lige odigranoj u zagrebačkom Domu sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dva dana nakon što se isti suparnici sučelili u dvoboju ABA lige u Zadru, gdje je Cedevita slavila s uvjerljivih 92-76, momčad hrvatskog prvaka još je jednom bez poteškoća nadigrala Zadrane. Momčad pod vodstvom Aramisa Naglića samo je u prvoj četvrtini uspjela držati korak s Cedevitom (21-21), da bi u sljedeće dvije četvrtine domaćin stekao prednost od 23 koša (46-23) i slomio otpor gostiju. Zadar je u posljednjoj četvrtini iskoristio opuštanje kod izabranika Jure Zdovca i smanjio zaostatak do konačnih -11 (76-65).

Andrija Stipanović je sa 19 koševa i devet skokova bio najbolji igrač Cedevite. Filip Krušlin je ubacio 12 poena. Kod Zadra najučinkovitiji je bio Luka Božić sa 19 koševa.

U preostalim utakmicama 1. kola u subotu se sastaju Škrljevo – Hermes Analitica i Alkar – Ribola Kaštela, u nedjelju će igrati Zagreb – Osijek i Zabok – Šibenik, a u utorak Jazine – Cibona. Kako je u Premijer ligi ove godine 13 klubova, u svakom kolu je jedna momčad slobodna, a u prvom je to Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.