Čeferin i Šuker kod Plenkovića: Razgovarali o daljnjim ulaganjima u razvoj nogometne infrastrukture

Foto: HNS

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima predsjednika Europske nogometne federacije Aleksandera Čeferina i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, dok su u delegaciji HNS-a uz predsjednika Šukera bili izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac, piše HNS na svojim stranicama.

Tema sastanka prvenstveno su bila daljnja ulaganja u razvoj nogometne infrastrukture, a naglašena je i potpora planovima za izgradnju nacionalnog stadiona te obnovu postojećih nogometnih stadiona u Hrvatskoj.

Premijer Plenković podsjetio je da je njegova Vlada u prošlom mandatu donijela Nacionalni program sporta 2019.-2026., povećala izdvajanja za sport za više od 100%, a u sportskom je sektoru pokrenut niz projekata. Također je dodao kako je Vlada po prvi puta pokrenula ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu te je putem Javnog natječaja za sufinanciranje obnove i izgradnje sportske infrastrukture u 2019. godini sufinancirano 15 projekata nogometne infrastrukture u ukupnom iznosu od 5,7 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz mjere za očuvanje radnih mjesta, Vlada je proširila mjere potpore kako bi što je više moguće ublažila negativne posljedice pandemije COVID-19 koje su pogodile i sportski sektor.

“Zahvaljujem premijeru Plenkoviću što je s ministricom Brnjac i ministrom Marićem organizirao ovaj sastanak koji smatram iznimno značajnim za daljnji razvoj nogometa, a posebno nogometne infrastrukture u Hrvatskoj. Drago mi je što je Vlada RH pokazala razumijevanje za brojne gospodarske, zdravstvene i druge dobrobiti koje nogomet donosi društvu, kao i zanimanje za izazove s kojima se suočavamo kao najmasovnija sportska organizacija u zemlji. HNS je uz podršku Uefe i Fife proteklih godina učinio mnogo u razvoju infrastrukture, a naravno da priželjkujemo i veću pomoć države u tom segmentu”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao:

“Dojma sam da aktualna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem, usprkos svim aktualnim izazovima, ima sluha, želje, volje i snage vratiti nogometu ono što nogomet, kao najuspješniji hrvatski “proizvod”, zaslužuje. Ponosan sam što u predsjedniku Uefe, Aleksanderu Čeferinu, imamo velikog prijatelja hrvatskog nogometa i zahvaljujem mu što je danas konkretnim primjerima i brojkama pokazao kako je svako ulaganje u nogomet višestruko isplativo za društvo u cjelini.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je također izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom oko osnivanja zajedničkog tijela Vlade, Uefe i HNS-a:

“Vjerujem u učinkovitost zajedničkog tijela sastavljenog od predstavnika Vlade i Ministarstava financija, Ministarstva turizma i sporta, HNS-a i Uefinih neovisnih stručnjaka te grada Zagreba koji će zajednički pripremati održivi projekt izgradnje novog stadiona.”

Predsjednik Uefe Čeferin izvijestio je i o planovima Uefe oko organizacije održavanja Europskog prvenstva u nogometu, s obzirom na epidemiološku situaciju u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na inicijativu predsjednika Uefe Čeferina i predsjednika HNS-a Šukera u Petrinji je 13. ožujka odigrana humanitarna utakmica između Slovenije i Hrvatske. Tom je prigodom predsjednik Čeferin u ime Uefe uručio donaciju u iznosu od 50.000 eura Hrvatskom crvenom križu, dok je HNS donirao iznos od 200.000 kuna Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za obnovu nogometne infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.