Červar o danskom izborniku: ‘Hoće li dakle takvi tipovi odlučivati kako ćemo mi igrati?’

Foto: fah

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar za Sportske novosti komentirao je podcjenjivanje hrvatskih rukometašica od strane danskog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije me iznenadila ta reakcija danskog trenera. Sada se možemo samo prisjetiti nekih naših utakmica, pa i finala, još iz doba dok je Ivano Balić igrao pa na ovamo. Prisjetiti i priupitati je li naše zaustavljanje u nekim finalima bilo samo zato jer nismo mogli napraviti taj zadnji korak ili su baš ovakvi tipovi poput Jensena odlučivali “, rekao je.

“Hoće li dakle takvi tipovi odlučivati kako ćemo mi igrati, kako će netko drugi suditi? Neke zemlje stvarno jesu naučile unaprijed kako će se igrati, što će se tolerirati. To je nedopustivo. Ja sam bio taj koji se uvijek žalio na suđenje. Pojasnit ću i zašto. Zato jer rukomet ima neka konzervativna pravila u kojima je interpretacija rukometnih pravila u ovisnosti o subjektivnoj prosudbi sudaca. To nigdje u svijetu nemate. Klasičan primjer otvaranja prostora manipulacijama. Dok se to ne riješi, nema napretka. Ja bih volio da mi u rukometu imamo egzaktno vrijeme posjeda lopte, kao što postoje u košarci i još nekim sportovima. Je li to 20 ili 25 sekundi, sad nije bitno, ali da postoji točno određeno vrijeme. pa ćemo se pripremiti za to, a ne da suci imaju svoje tumačenje. Ili recimo probijanje. Ono se može suditi kao ponekad sedmerac, ponekad probijanje. To su 2 gola u pitanju! Drastična razlika. Ima još takvih primjera. Zaključno, ovo njegovo ponašanje, danskog izbornika… ono sigurno da izlazi iz okvira fair-playa. Da on ne vidi i kvalitetu, ali i toliko pozitive, osmijeha koje su pokazale djevojke, da on to kao trener, sportski pedagog ne vidi… Žalosno”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.