Četiri pobjede hrvatskih reprezentacija u jednom danu!

Drugog dana Europskog prvenstva u rukometu na pijesku hrvatske reprezentacije ostvarile su četiri pobjede i jedan poraz. Ženska reprezentacija pobijedila je u dva susreta, a u jednom izgubila, dok je dvije pobjede upisala muška reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice su u prvom susretu dana protiv Crne Gore u potpunosti dominirale. Oba seta završile su s velikom razlikom u svoju korist (18:5, 19:10), no sa Šveđankama su imale malih problema. Tijesno su izgubile prvi set rezultatom 15:17, dok su u drugom setu pobijedile 13:8. Presudilo je raspucavanje u kojem su hrvatske reprezentativke bile bolje rezultatom 9:6.

“Bilo je tijesno, skoro dobiven prvi set pa smo se pred kraj malo zapetljale, ali evo izvukle smo drugi i na kraju to stresno raspucavanje, ali idemo dalje. Nažalost, Ukrajina je dobila utakmicu protiv Nizozemske pa mi moramo dobiti sljedeće dvije, ali što je tu je, same smo si to napravile”, rekla je Kristina Smiljanić.

Napeto je bilo u posljednjoj utakmici gdje su naše igračice u raspucavanju izgubile od Norveške. Odlično su krenule u prvi set i završile ga u svoju korist rezultatom 18:14. U drugom setu slabija je bila i obrana i napad što je rezultiralo izgubljenim setom. Bilo je 24:13 za Norvešku. Uslijedilo je raspucavanje, a uspješnije su bile Norvežanke sa 7:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u četvrtak igra odlučujuću utakmicu protiv Ukrajine.

Seniori su pak u prvoj utakmici lako nadigrali Poljake sa 21:14 i 17:11 u setovima.

“Recimo da su nas probali iznenaditi s tom igrom flastera na markeru skroz duboko. Mislim da smo se dobro snašli, manje-više svi osim mene koji sam imao malo tih promašenih zicera, ali cijela ekipa se dobro snašla na tu cijelu njihovu postavljenu obranu i mislim da smo završili čak lakše od očekivanog. Mislim da smo bolja ekipa od njih i da smo to i pokazali”, smatra Zvonimir Đikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesno je bilo u drugom susretu s Ukrajinom, momčadi koja je 2012. u Omanu osvojila titulu viceprvaka svijeta, no Hrvati su uspjeli doći do 2:0 u setovima. Prvi set odlučio je pobjednika u posljednjih 20 sekundi kada je Ivan Jurić pogodio za 22:21. U drugom poluvremenu Ukrajinci su im stalno bili za petama, ali odličan je bio Josip Jurić Grgić i punio protivničku mrežu bez problema. Drugi set završio je rezultatom 20:17 u korist Hrvatske.

“Kako odmiče grupna faza utakmice su sve teže i teže. Ujutro protiv Poljske, sad protiv Ukrajine. Pripremali smo se za nju, odigrali dobro napad, posebno Ivan Jurić. Mene je danas zapalo da sam pogodio četiri puta zaredom. Idemo dokle možemo”, zaključio je Jurić Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.