Rukomet na pijesku oduševio predsjednika MOO-a Thomasa Bacha

Dvije pokazne utakmice rukometa na pijesku odigrane u četvrtak poslijepodne u švicarskoj Lausannei zadivili su brojne uzvanike, među kojima je bio i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji svjetski pjeskaši i pjeskašice su pred oko 400 gledatelja na obalama jezera Leman u Lausanni pokazali svu atraktivnost rukometa na pijesku i zašto baš taj sport zaslužuje postati dio olimpijske obitelji. Među onima koji su prezentirali rukomet na pijesku bila je hrvatska reprezentativka Vlatka Samarinec, te trojica reprezentativaca Igor Totić, Mladen Paradžik i Drago Vojnović, uz izbornika Davora Rokavca.

Napeto je bilo u susretu ženskih ekipa gdje je nakon 1:1 u setovima, ekipa Mira pobijedila ekipu Vega u raspucavanju. Tek nakon 12 izvedenih penala ekipa Mira izborila je pobjedu (22:20) u raspucavanju. Vlatka Samarinec bila je u sastavu poražene Vege.

I u utakmici momčadi pobjednik je odlučen raspucavanjem. Pobijedila je ekipa Sirius u kojoj je igrao hrvatski reprezentativac Drago Vojnović, a najviše divljenja izazvao je dvostruki okret Brazilca Gila Piresa, koji se pri šutu u zraku okrenuo za 720 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim predsjednika MOO-a na utakmici je nazočan bio i predsjednik Međunarodnog rukometnog saveza Hassan Moustafa.

Komentari nakon utakmica su odlični. Pričao sam s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora kad nam je dodjeljivao diplome i oduševljen je igrom. Rekao je da se radi o odličnoj disciplini“, izjavio je bivši hrvatski reprezentativac Mladen Paradžik.

Zaljubljenici u ovaj oblik rukometne igre nadaju se da bi rukomet na pijesku dio olimpijske obitelji mogao postati već na Igrama 2020. u Tokiju, a ako ne tada, onda na OI 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.