Četiri utakmice francuskog prvenstva odgođene zbog prosvjeda protiv Macrona

Foto: fah

Francuska nogometna liga (LFP) je u četvrtak objavila da odgađa prvenstvene utakmice 17. kola Monaco-Nica i Saint-Etienne-Marseille koje su se trebale igrati u petak i nedjelju nakon što su otkazane i utakmice PSG-Montpellier i Toulouse-Lyon planirane za subotu, a sve zbog prosvjeda koji su najavljeni za ovaj vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Monaco-Nica, derbi jugoistoka zemlje, odgođena je “na zahtjev vlade prinčevine Monaco s kojom je suglasna Prefektura Alpes-Maritimes” te “na zahtjev Prefekture Loire”, objavila je u svom priopćenju LFP.

Povjerenstvo za natjecanja Lige “će kasnije odrediti datum” za odgođene susrete 17. kola francuskog prvenstva, dodaje se u priopćenju.

LFP u svom priopćenju ne spominje prosvjede, ali prema pisanju dnevnika “Nice Matin”, postoji bojazan da policijske snage predviđene za osiguravanje reda i mira za vrijeme susreta ne bi bile dovoljne da zajamče sigurnost navijačima na stadionima. Tradicionalno, navijači Nice dolaze u Monaco na skuterima u koloni uz policijsku pratnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje naznake da bi moglo doći do odgode svih utakmica 17. kola francuskog prvenstva. U utorak je pariška policija objavila da utakmica PSG-Montpellier odgođena “kako bi se mogle mobilizirati sve policijske snage da budu na raspolaganju snagama reda zbog prosvjeda najavljenih za 8. prosinca”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.