Chiesa briljirao na Euru: Pola Europe želi ponajveću talijansku nogometnu zvijezdu?

epa09327028 Federico Chiesa of Italy celebrates after scoring his team's first goal during the UEFA EURO 2020 semi final between Italy and Spain in London, Britain, 06 July 2021. EPA/Frank Augstein / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Kako piše inače dobro informirana Gazzetta dello Sport dobar dio europskih nogometnih klubova želi angažirati možda i najveću zvijezdu Europskog nogometnog prvenstva, koje je održano prošlog ljeta a rezultiralo je trijumfom Italije. Dakako, radi se o Federicu Chiesi. Chiesa je igrač Juventusa, a odavno je za njega zanimanje pokazao Liverpool, prema najnovijim informacijama pojavili su se i Real Madrid, Chelsea te Newcastle koji je najavio znatno jačanje momčadi buduće da su se i financijski puno pojačali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na kraju sezone Chiesi završava dvogodišnja posudba nakon koje Juventus ima mogućnost otkupa ugovora za 40 milijuna eura. Naravno, Juventus će sve što može napraviti kako bi zadržao Chiesu, kao što će vodeći europski klubovi učiniti sve ne bi li ga doveli u svoje redove. Prema pisanju Gazzette za Chiesu se Liverpool već dulje vrijeme zanima, navodno je prvak Europe, Chelsea, ponudio 100 milijuna eura, a što je Juventus zasad odbio. Očekuje se da će Roman Abramovič na ljeto ponuditi bogatiju ponudu koju Stara dama neće moći odbiti.

Navodno velike šanse ima Newcastle, koji se, kako smo već spomenuli, znatno financijski pojačao te mu ne bi trebalo biti teško pratiti ponude ostalih europskih klubova. Problem bi mogao biti nagovoriti Chiesu da napusti Italiju. Talijanska 23-godišnja zvijezda voli igrati na Apeninskom poluotoku. Možda bi se mogao predomisliti u slučaju zaista izdašnih ponuda, a pogotovo ako bi Real iznio takvu ponudu?

Podsjetimo, Chiesa je za Juventus odigrao 50 utakmica te je zabio 16 golova i dodao tome 11 asistencija. Kako smo već spomenuli sjajno je igrao na Euru, ukupno je za talijansku reprezentaciju odigrao 35 utakmica te je zabio četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.