Cijela Italija u karanteni, a talijanski prvoligaš najavljuje povratak trenizima već u ponedjeljak

Foto: Twitter

I dok Italijom i dalje bijesni epidemija koronavirusa talijanski nogometni prvoligaš, Cagliari, najavio je da će ”njihova prva momčad nastaviti s treninzima već idućeg ponedjeljka. Dakle, bez obzira na pandemiju koronavirusa i to na način da će igrači biti podijeljeni dvije grupe kako bi poštovali smjernice socijalne udaljenosti”, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Italija je kad je u pitanju ugroženost koronavirusom pretekla i Kinu, iz koje se pandemija proširila na cijeli svijet. U Italiji je na desetke tisuća zaraženih i gotovo tri tisuće mrtvih.

Talijanska Serie A bila je prva od pet najvećih europskih liga koja je suspendirala prvenstvo, ali bez obzira na to što je čitava zemlja u blokadi najmanje do 3. travnja klub sa Sardnije priopćio je kako je spreman započeti s treninzima.

”Cagliari najavljuje da je nastavak aktivnosti prve momčadi zakazan za ponedjeljak, 23. ožujka. Treninzi će se održavati podjelom igrača u grupe, kako bi se osiguralo pravilno poštivanje zdravstvenih propisa”, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Sindikat talijanskih igrača (AIC) poručio je da momčadi trenutno ne bi trebale trenirati.

”Osuđujemo ponašanje nekih klubova jer oni žele da igrači treniraju u ovim teškim vremenima. Igrači bi u ovoj situaciji također trebali ostati kod kuće”, rekao je predsjednik AIC-a Damiano Tommasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.