Čilić: Emocionalno sam prazan

Emocionalno sam prazan i umoran, nisam dovoljno spavao, te mi se zato čini da ću propustiti meč u petak, kazao je po dolasku u Amsterdam, na poprište Davis Cup dvoboja s Nizozemskom, novi pobjednik US Opena Marin Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u poslijepodnevnim satima doputovao u Amsterdam, vidno umoran i iscrpljen nastupom na US Openu, ali i brojnim obvezama nakon pobjede i gostovanja u nekim od najpoznatijih šou-programa u SAD-u. Ždrijeb dvoboja Nizozemska -Hrvatska je u četvrtak, a u petak su na rasporedu prva dva pojedinačna meča, no neizvjesno je hoće li Čilić igrati u petak.

“Trebat će mi vremena da se odmorim i pomognem reprezentaciji da pobijedimo. Kakva je sada situacija vjerojatno ću preskočiti meč u petak, ali vjerujem da ću biti spreman za dvoboj parova u subotu”, rekao je Marin po dolasku u Amsterdam i otkrio kako se osjeća nakon osvaja prvog Grand Slama u karijeri.

“Posljednja dva dana su bila zaista iscrpljujuća, obavio sam desetke intervjua. Još nisam svjestan kakav sam uspjeh napravio, mislim da ću biti svjestan tek za tri-četiri tjedna. Dobivat ću veću medijsku pažnju, bolje termine za mečeve i češće biti na televiziji”, kazao je deveti tenisač svijeta i treći hrvatski predstavnik koji je osvojio grand-slam turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je izbornik Hrvatske Davis cup reprezentacije Željko Krajan kazao kako ima opciju i u slučaju da Čilić ne bude sposoban nastupiti u petak.

“Sve je moguće. S njegove strane želja nije upitna, dvojbeno je samo hoće li biti spreman. Zato sam i pozvao petog igrača za trening, Matu Delića, koji je ovdje s nama od ponedjeljka. Mate je na treninzima opravdao moj poziv i nameće se kao igrač za pojedinačni meč. Tijekom godine je već imao jako dobrih rezultata na zemlji i to mu govori u prilog. Ako Marin ne bude u stanju igrati, Mate je jako dobra zamjena i protiv koga god bi igrao prvog dana imao bi dobru šansu za pobjedu. Marin je u New Yorku pokazao da je sve moguće, ima samopouzdanja… Ako kaže da je spreman, onda će i igrati. Kad dođe razgovarat ćemo, bitno je kako se osjeća, koliko je umoran”, kazao je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.