Čilić odgovorio na pitanje zašto je burno reagirao prema sutkinji

epa09619631 Marin Cilic of Croatia in action against Novak Djokovic of Serbia during their semi final Davis Cup tie between Serbia and Croatia held at Madrid Arena tennis complex in Madrid, central Spain, 03 December 2021. EPA/Emilio Naranjo

Marin Čilić, koji je izgubio 4-6 i 2-6 od najbolje rangiranog igrača svijeta Đokovića, istaknuo je kako je ponosan na svoje suigrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Napravili smo izvanrednu stvar, konačno smo ih pobijedili, napomenuo je.

Hrvatska je dosad dva puta bila izgubila od Srbije, u četvrtfinalu 2010. u Splitu (1-4) te u 1. kolu Svjetske skupine 2015. u Kraljevu (0-5).

– Ponosni smo na ovaj rezultat, jer nismo imali Bornu Ćorića, a sreća u nesreći je da smo dobili Goju i Serdarušića koji nisu izgubili niti jedan meč. Gojo je bio sjajan danas pod pritiskom, rekao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o nezadovoljstvu koje je iskazao prema sutkinji, Čilić je odgovorio kako nije bio nezadovoljan njenim suđenjem.

– Bilo je to nešto oko publike pa sam bio frustriraniji. Ništa posebno. Kasnije sam razgovarao s njom i sve je bilo u redu, rekao je.

Hrvatski reprezentativci su poručili kako će dobro proslaviti pa sutra pogledati polufinalni dvoboj Rusije i Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To su obje sjajne momčadi, ali imamo mi svoje snage. Uživat ćemo u finalu, poručio je Čilić.

Hrvatska će u nedjelju (16 sati) po četvrti put u povijesti igrati za trofej koji je prvi put dodijeljen 1900. godine i nastojat će ga po treći put osvojiti. U dosadašnja tri finala hrvatski tenisači su dvaput osvajali trofej kad su igrali na gostujućem terenu, 2005. su u Bratislavi pobijedili Slovačku sa 3-2, a 2018. su u Lilleu bili bolji od Francuske sa 3-1. Jedini finalni poraz doživjeli su 2016. od Argentine (2-3) u zagrebačkoj Areni.

Hrvatska reprezentacija je plasmanom u finale izborila izravan plasman na završni turnir Davis Cupa i za sljedeću sezonu, a to će izboriti i pobjednik dvoboja Rusija – Njemačka. Ždrijeb kvalifikacija u kojima će sudjelovati 24 reprezentacije bit će održan u nedjelju u Madridu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.