Čilić: Razmišljao sam o kraju karijere, ali sad još više grizem

Foto: fah

Iako je nedavno ispisao povijest svjetskog tenisa kao najniže rangirani igrač koji je osvojio ATP naslov, bio je 777. igrač svijeta, Marin Čilić i dalje neumorno sudjeluje u humanitarnim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svojom Zakladom stipendira više od 120-ero djece, a kako bi osigurali što više sredstava, danas su se na zagrebačkoj Šalati brojni sponzori i mladi talenti družili s Marinom i njegovim slavnim suigračima – Matom Pavićem i Frankom Škugorom.

Nikada nitko kao Marin Čilić nije uspio s tako niskim rejtingom osjetiti čar osvajanja ATP naslova, a kada se to ostvari nakon dvije operacije koljena, užitak je još veći.

– Taj osjećaj satisfakcije i pobjede i sama činjenica koliko si truda uložio da dođeš do tako nečega jer to nije često, toliko je igrača koji su odlični, ali ne osvajaju trofeje. Zbilja nevjerojatno. Daje mi to poticaj da još više idem prema naprijed, da još više grizem, a s druge strane bilo je situacija kada sam razmišljao je li ovo kraj karijere, hoću li se ikada vratiti, kako će sve to izgledati, tako da je sada sve jako, jako lijepo, rekao je Čilić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Nadalu

U svijetu tenisa ovih dana vladaju sjeta i žal jer se od aktivnog igranja oprašta Rafael Nadal pa se mnogi biranim riječima opraštaju od ikone tog sporta, a među njima je i Marin.

– Teško je pronaći prave riječi na koji način opisati čovjeka i sportaša kao što je Nadal, najljepša slika sportaša za kojeg bi htio da ima sve osobine, pravi šampion, uz odricanje, neku vjeru, snagu volje, disciplinu, poštovanje prema sportu, prema igračima, toliki motiv, žar, jednostavno sve što smo mogli uživati proteklih 20 godina smo mogli vidjeti od njega… koja je to sportska veličina i kako se nosio s tim, uvijek sa skromnošću i poštovanjem. Uvijek bi davao veliko poštovanje i protivnicima. Žao mi je što odlazi na ovakav način jer kada gledamo tako velike šampione vidimo ih uvijek na vrhuncima i žao mi je što nije bio u prilici pokazati najbolji svoj tenis i da kaže to je to od mene. Vidjet ćemo ga još u Malagi, ali definitivno jedna sportska ikona koja će biti u legendama dugi niz godina, kaže Čilić.

O navodnom dopingu

Uz prekrasne priče o uspjehu Marin je bio dio i one gorke u borbi sa suspenzijom zbog navodnog dopinga pa bolje od mnogih može razumjeti što posljednjih mjeseci prolazi prvi igrač svijeta Jannick Siner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Srećom on je znao odakle dolazi supstanca koja mu je ušla u tijelo i srećom se uspio izvući. Dosta igrača je pisalo loše o njemu jer je imao poseban tretman, a ja se s time ne slažem, kaže Marin i nastavlja:

– Organizacije kao WADA ne mare za ime sportaša, njima je to prvo i osnovno, oni se odnose rigorozno, a prema boljima još i rigoroznije. Sretan sam što je uspio izaći iz toga, a čuo sam da su se žalili tako da mislim da sam na njegovoj strani jer mislim da nije ništa svjesno htio napraviti i nije ni napravio.
Svoje iskustvo Marin je ostavio daleko iza sebe, ime mu je neokaljano, ali još se osjeti gorčina.

– Bože sačuvaj što su ljudi meni napravili, ali o tom ćemo nekom drugom prilikom, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj fazi karijere nikomu više ništa ne treba dokazivati, nego iskreno uživati, a prilike za zadovoljstvo ovom sezonom ima i Mate Pavić, koji je u svoju bogatu riznicu trofeja još prije spremio i onaj najželjeniji koji mu je nedostajao, blistavi Roland Garros.

– Taj Roland Garros je nešto što mi je falilo, dva puta sam gubio finale tako da je teret s leđa pao da se zaokruži sva ta priča što se tiče trofeja , kaže Pavić.

O odnosu igrača i Saveza

S pozicije nekoga tko je osvojio sve u čemu se natjecao bez zadrške govori o onome što ga ljuti, jer u hrvatskom teniskom savezu očekuje se izbor novog predsjednika nakon iznenadne ostavke Nikoline Babić, a prema pisanjima tjednika Nacional odnosi vodstva saveza i igrača daleko su od idealnih.

– Ja sam za ostavku saznao iz medija, moram priznati da je izašlo više članaka u Nacionalu i tu je dosta laži i neistina tada, ali prije mjesec dana da je bilo revolta za terene u Splitu, to isto nije istina, rekao je Pavić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Babić nikada nije bila u svlačionici, to mogu demantirati što se tiče tog zadnjeg članka. Što se tiče Davis cupa tu je sasvim u redu, tada je bilo sve u redu što se tiče igrača, bilo je i prije. Vidjet ćemo tko će biti novi predsjednik. Ja se toplo nadam da se neke stvari mogu promijeniti, jer tenis treba te promjene i da je to nužno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.