Čilić uz Ivaniševića i Đokovića u teniskoj Premijer ligi

Marin Čilić novi je član ekipe UAE Royals za koju su već prijavljeni njegov trener Goran Ivanišević i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a koja će se od 28. studenog do 13. prosinca natjecati u novoformiranoj međunarodnoj teniskoj Premijer ligi (IPTL).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotno je za ekipu koja će domaće mečeve igrati u Dubaiju trebao nastupiti Francuz Richard Gasquet, ali je otkazao sudjelovanje, što je otvorilo mogućnost nastupa za pobjednika US Opena.

“Međunarodna Premijer teniska liga predstavlja uzbudljivu platformu preko koje možemo uživati u tenisu na nov način i uzbuđen sam što ću biti dio premijernog izdanja. UAE Royals je snažna ekipa i veselim se igranju pred navijačima u Dubaiju i drugim gradovima”, izjava je Marina Čilića objavljena u službenom priopćenju o njegovom priključivanju ekipi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Uz već spomenute Čilića, Ivaniševića i Đokovića, za Royalse su prijavljeni Dankinja Caroline Wozniacki, Kanađanka Eugenie Bouchard, srpski specijalist za parove Nenad Zimonjić i Tunižanin Malek Jaziri, najbolje rangirani tenisač arapskog porijekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ekipu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u ligi sudjeluju Singapur Slammers, Manila Mavericks i Micromax Indian Aces. Jedinstvena formula odigravanja dvoboja uključuje pet mečeva (pojedinačno tenisači, pojedinačno tenisačice, muški parovi, mješoviti parovi i pojedinačno legende) u kojima se igra jedan set. Za konačan rezultat dvoboja zbrajaju se osvojeni gemovi, a pobjednik je ekipa koja je nakon pet mečeva osvojila više gemova. Ako je rezultat izjednačen, tenisači igraju jedan tie-break koji odlučuje o ukupnoj pobjedi, a tie-break se igra i u svakom pojedinačnom meču pri rezultatu 5-5.

Pobjednička ekipa osvaja 4 boda, a poraženi dobiva dva boda za 20 ili više osvojenih gemova, odnosno jedan bod ako je zbroj gemova od 10 do 20. Za manje od 10 osvojenih gemova poražena ekipa ostaje bez ijednog boda.

Prema predviđenom rasporedu svaka će ekipa biti domaćin jednog trodnevnog turnira na kojem će se igrati po sustavu “svatko sa svakim”. Domaćin prvog turnira od 28. do 30. studenog je Manila, od 2. do 4. prosinca igrat će se u Singapuru, od 6. do 8. prosinca u Indiji te od 11. do 13. prosinca u Dubaiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik lige bit će ekipa koja će po završetku posljednjeg turnira imati najviše bodova. Pobjednička ekipa će osvojiti IPTL Challenge Trophy i glavnu nagradu od milijun američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.