Čilić: Uz ovakav servis puno sam veća prijetnja najboljima

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon osvajanja turnira u Delray Beachu otputovao je u Los Angeles, gdje se s trenerom Goranom Ivaniševićem priprema za nastup na prvom ovogodišnjem turniru iz serije “masters 1000” koji sljedećeg tjedna počinje u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri odigrana finala u tri tjedna, te dva osvojena turnira, u Zagrebu i Delray Beachu, uz poraz u finalu Rotterdama, Čilić je stigao do učinka od 18 pobjeda u 2014. čime je najučinkovitiji tenisač dosadašnjeg dijela sezone. Slijede Španjolci Rafael Nadal i David Ferrer sa po 16 pobjeda, a Talijan Fabio Fognini ima 15.

“Psihološka razlika je ogromna. Prije Zagreba sam imao dosta briga što se tiče branjenja bodova, jer sam bio suočen s ispadanjem iz prvih 50 na ATP ljestvici tako da to nije bilo lagodno. Prijeko potrebni su mi bili ovi rezultati i nekolko pobjeda u nizu”, rekao je Čilić koji na ovotjednoj ATP ljestvici zauzima 25. mjesto.

“Kasnije sam postao mirniji i počeo sam lakše dobijati mečeve, osim naravno u finalu. Servis držim puno duže tijekom meča, pa kada ostvarim prednost, ne ispuštam je. Osjećam koliko sam napredovao u posljednje vrijeme i to mi daje samopouzdanje za nastavak sezone. Mislim da sam uz ovakav servis koji mi je postao stvarno veliko oružje sada puno veća prijetnja najboljim igračima, a i moje psihološko razmišljanje je na drugoj razini. Zato sam pun samopouzdanja pred nastup u Indian Wellsu i ostalim velikim turnirima. S ovom formom mogu očekivati dobar rezultat i jako sam motiviran da nastavim sa sjajnom formom”, najavio je Čilić svoj nastup u Indian Wellsu, a vrlo je optimističan i kada su u pitanju “grand slam” turniri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Posljednjih tjedana pokazlo se kako sam odlično odradio pripreme, da mogu odigrati veliki broj mečeva u kratkom razdoblju, a to je odličan pokazatelj i za ‘grand slamove'”, dodao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.