Cilj – obrana naslova: Legendarni Blaž Slišković novi trener HSK Zrinjskog iz Mostara

Foto: Snimka zaslona

Nekadašnji igrač i trener Hajduka Blaž Slišković u četvrtak je preuzeo kormilo bosanskohercegovačkog prvaka Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog iz Mostara nakon otkaza dvaju trenera u kratkom vremenskom razdoblju zbog nekoliko poraza u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŠK Zrinjski objavio je na svome Facebook profilu da je postignut dogovor sa Sliškovićem koji je najavio da će mostarska momčad i na kraju ove sezone osvojiti naslov prvaka Premijer lige BiH.

“Moj zadatak je vratiti ekipu u željeni ritam, budući je to preduvjet da Zrinjski ostvari zacrtani cilj i obrani naslov prvaka. Naravno da vjerujem da sam za to sposoban, jer da nisam, sigurno ne bih prihvatio ponudu da ponovno preuzmem Zrinjski”, poručio je Slišković.

“Baka” Slišković će na klupi Zrinjskog naslijediti Ivicu Barbarića koji je nakon samo tri utakmice i isto toliko poraza napustio klub. Prije njega to je učinio i Vinko Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinjski se trenutačno nalazi na prvom mjestu ljestvice sa 45 bodova, drugi je Željezničar s bodom manje, dok je na trećem mjestu Sarajevo sa 43 boda.

Slišković je na trenersku klupu mostarskog Zrinjskog došao drugi put. Prvi put je tu momčad vodio u sezonama 2005/06. i 2006/07.

Blaž Slišković je nogometnu karijeru započeo u Veležu, a nastavio u Hajduku 1981. godine. Za oba kluba je igrao po pet godina, a dok je igrao u Splitu bio je izabran za najboljeg nogometaša bivše države 1985. godine. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 28 utakmica i postigao tri gola. Igrao je i u Marseilleu i Pescari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirao je i splitski Hajduk, te je bio izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.