Ćiro otkrio koga vidi kao Modrićevog nasljednika: Ima jedan dečko koji mi se zamjerio

ćiro
Foto: snimka zaslona

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević gostovao je na N1 gdje je govorio o zbrci sa svojim rođendanom, Hajduku i Dinamu te koga vidi kao nasljednika Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak je pričao o tome kako i sada, s 87 godina ima poslovne ponude. Naime, jedan strani klub želi ga angažirati kao savjetnika:

“Čisto sumnjam jer moje zdravstveno stanje je uistinu tako da se moram izboriti prvo za njega pa onda eventualno, ali da idem ovako i da padam tamo na terenu… Uostalom, ako ćete se sjetiti, uvijek sam rekao da mi je želja da umrem na klupi, ali čisto sumnjam. Nisam kao trener angažiran, naime trebao bi biti angažiran kao savjetnik i čovjek koji me angažira kaže: ‘Vi ste u Hrvatskoj starac, ali za mene ste mudrac'”, veli i nastavlja o zdravlju:

“Pod jednim teškim terapijama sam momentalno i s nestrpljenjem čekam rezultate te terapije i logično da će to odlučiti jesam li sposoban, jer u glavi mi se čini da sam dobar, a ovo drugo, ide jedan veliki prijatelj sa mnom, on će me dignuti ako treba, u svakom slučaju, rekli bi u Bosni, to je na dugačkom štapu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zavrzlami oko rođendana, rekao je: “Tata se napio i nije me odveo, takva je moja povijest rođendana, da sam se rodio devetog, ali nisam se rodio u Travniku, nego u Dolcu, to je tri kilometra od Travnika i tata nije bio u mogućnosti da me odvede nego tek sutra. Tako je došlo do konfuzije, rodio sam se devetog, ali sam u crkvi upisan desetog pa se tako vodim”.

Hajduk, Dinamo i Kalinić

Osvrnuo se i na HNL te Hajduk, Dinamo i Kalinića:

“Znate da sam ja dinamovac, ali objektivno gledajući, ne znamo mi što je to Kalinić. On ima jednu reputaciju veliku. Je li u ovoj dobi on spreman opravdati ta očekivanja i reputaciju, to ćemo vidjeti. Dinamovac sam, ali volio bih da Hajduk bude napokon prvi, oni to zaslužuju. Bit će teško jer Dinamo ima najbolju ekipu”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i kako vjeruje da je Mamić i dalje šef u Dinamu, ali da nema pravi uvid, također, da je uvijek prihvaćao sve angažmane, uključujući i one u najmanjih klubovima, samo da ne bude na cesti.

Tko je bolji tandem Petković – Oršić ili Kalinić – Livaja, upitan je.

“Kako su problematična oba tandema… Za Petkovića moraš gatati hoće ili neće, Kalinić je nepoznata zvijezda, afirmirana, ali za mene nepoznata. On je u vrlo delikatnoj situaciji, on mora opravdati reputaciju, koliko je u stanju? Mi zanemarujemo činjenicu da se hrvatski nogomet digao u kvaliteti, on je aspolutno jednak s najjačim ligama svijeta tako da samo oni najbolji, koji su permanentno u natjecanju, mogu egzistirati u hrvatskoj ligi. Je li Kalinić zadržao tu žustrinu, brzinu, reakciju unatoč godinama? Ja bih to žarko želio jer očekivanja su velika, a kada se to predstavi drugačije onda su razočarenja još veća”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Luka Modrić

“Luka Modrić je jedan fenomen, tu nema dvojbe i ne bih rado pričao o njegovom nasljedniku jer on će još trajati, vjerujte mi i on je jedan razlog da se može generalizirati činjenica da se vijek igrača produljio. Luka Modrić jedan samozatajan, diskretan, on je mudrac svojevrsni i on zna kako može ostati aktivan. On je stalno aktivan, on analizira svoje predstave sa suprugom, gdje je pogriješio, on se sprema, pazi što jede, pozitivan je u svakom aspektu, on nema nikakav simptom zvijeze i zato je zvijezda.

Ovo podneblje kroz povijest daje velike talente. Sigurno je da će se netko roditi, ovo što je napravio Zlatko Dalić, to je čudo. On je napravio rezultat kojeg nitko od nas nije uspio, usprkos tome što je promijenio generaciju. Smjena generacije došla, on se plasira na Svjetsko prvenstvo. Ali neka me izvine, on je imao koncentrat talenta takav da je znao izabrati i da je znao procijeniti tko će mu napraviti veći učinak. Za dvije godine, kada bude prvenstvo, ovi mladići će još stasati i mi ćemo ponovno imati jednu respektabilnu reprezentaciju i braniti ono što je stečeno. Jako sam ponosam na Dalića i na dečke”, rekao je.

Modrićev nasljednik

U nastavku je otkrio i koga vidi kao Modrićevog nasljednika: “Ima jedan dečko koji mi se zamjerio, ali to nije razlog da ne kažem da on jedini može biti zamjenik Luke Modrića, to je Mateo Kovačić. Ja njega pratim od malena, on ni ne zna da ga pratim, vidim da je vanserijski materijal. Sad je u Engleskoj i on tamo dobiva titulu najboljeg igrača, a ovdje ne daje ni 50 posto adekvatno svojim kapacitetima. Ja znam što on može, ima startnu reaktivnu brzinu i zna zabiti gol i daleko od gola. Ja ga javno prozovem, sretnemo se u Opatiji, a on kaže: ‘Ja vas ne poznam’. Ma vraga me ne poznaš, ne bi ti ni igrao da ja nisam napravio što jesam.

On je vanserijski igrač, ali još nije dao u kontinuitetu ono što mu talent dozvoljava. Da sam mu ja trener, dao bi, bogami. On je malo oportunist i ako se on zasad sam sprema, nema još svijest da se mora psihološki spremiti i dati optimalan učinak, da se taj učinak mora predstavljati u kontinuitetu jer samo to vam daje reputaciju i renome, on to još nije dokučio, on šara”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.