Kostelić o ZOI: Prošli smo mnoga skijališta, ali ovo je sasvim specifično

kostelić
Foto: snimka zaslona

Proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić nalazi se na Zimskim olimpijkim igrama u Pekingu, ovog puta u ulozi savjetnika i mentora u našoj skijaškoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s Krešimirom Gotlinom za Hrvatski radio osvrnuo se na nastupe naših djevojaka u veleslalomu i slalomu.

– Leonin nastup je sam po sebi uspjeh. Usprkos teškoj situaciji u kojoj je bila, karanteni prije dolaska, pa i svojevrsnom kućnom pritvoru nakon slijetanja u Peking, pokazala je borben duh i to je važno. Pauza se morala odraziti na formu, jer nemoguće je da deset dana karantene ne ostavi traga. Što se tiče Zrinke, veleslalom nije bio na razini kojoj smo se nadali, ali već duže ima problem s kontinuitetom i trebat će vremena da poveže dobre nastupe. U slalomu je posao odradila dobro, osim jedne pogreške u gornjem dijelu staze. Mlada je, tek se razvija i mora još puno trenirati. Andree Komšić mi je žao, prvo ozljeda, pa ispadanje … Teško je očekivati puno ako tjelesno niste “fit”, rekao je Kostelić za Hrvatski radio.

Kostelić je komentirao i organizaciju Igara, koja zbog strogih epidemioloških protokola izaziva mnoštvo prijepora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mjere su strože od onoga na što smo u Europi navikli. Košmar se pojačava s održavanjem igara na mjestu koje nema veliku tradiciju zimskih sportova, što izaziva puno kritika sa strane. A to nije u redu, jer ovdje smo prvenstveno zato što velike zemlje s tradicijom zimskih sportova nisu htjele organizirati Olimpijske igre. Zato ih imamo u Kini i nemamo se pravo buniti. Organizirane su izvrsno, a podići ovakvu infrastrukturu u četiri godine može samo velika i moćna zemlja. Apsurda je puno, ali to je stvar kulturoloških razlika na koje mi jednostavno nismo navikli. To je nešto što moramo prihvatiti i odati počast domaćinu što je uopće organizirao igre u ovakvim okolnostima, objasnio je Kostelić te komentirao i snijeg te infrastrukturu u Igrama.

– Nadam se da će Kinezi iskoristiti to za razvoj svojih programa i za turizam. Ne vjerujem da će ostati neiskorišteno. Ovo je veliki pothvat, nadam se da izvući nešto za svoj sport. Snijeg je dosta čudan, neobičan. Prošli smo mnoga skijališta, ali ovo je sasvim specifično. Teško je za natjecatelje, a za servisere još teže, zaključio je Kostelić.

Cijeli razgovor poslušajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.