Ćiro otkrio što misli o Modriću i Messiju, što se događa s Rakitićem, zašto mu se zamjerao Petković…

Foto: fah

Miroslav Ćiro Blažević za Gol.hr je otkrio što misli trebaju li u udarnoj momčadi protiv Mađarske u Splitu nastupiti senatori Ivan Rakitić i Ante Rebić ili mladi lavovi Nikola Vlašić i Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja ne znam kako Dalić razmišlja, ali ja imam jednu osobitu filozofiju za ovaj slučaj. Po meni je Rakitić taj koji bi trebao igrati. Treba spasiti tog senzibilnog velikog sportaša. Njemu treba jedan novi impuls kako bi imao natjecateljski motiv, a on je jedan genijalan igrač. Vlašić može malo i pričekati“, smatra Ćiro.

„On je jedan pravi džentlmen. Uvjeren sam da u otvorenom dijalogu neće sakrivati ono što on najbolje zna – je li spreman ili nije spreman. Veliki je Rakitićev hendikep činjenica da se ne natječe. Ako se ne natječeš, teško ćeš biti u natjecateljskoj formi. U povijesti mog trenerskog posla, koji traje 50 i nešto godina, bio je samo jedan čovjek da nije nigdje igrao, a za nas je igrao fenomenalno“, nasmijao se Ćiro.

Je li savjetovao Dalića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„On je mene znao pitati. Nogomet meni nije pobjegao, ja nikada nisam bio veći trener nego sada. Jer znam sve svoje mane i iskustvo ne možeš nadomjestiti učenjem. Iskustvo je jedan kapital. Toliko sam puta imao želju da mu kažem: ‘Daliću, sine, ovako.’ Ali ipak nisam, jer vodim računa o evoluciji nogometne igre, znam gdje ona ide… Međutim, nisam na licu mjesta, on je svakodnevno s njima i on zna najbolje tko je spremniji i tko treba igrati. Drugo je da sam registrirao da je on hendikepiran, da ne kuži igru i strategiju, onda bi mu rekao što treba napraviti. On je jako nadaren, sve u nogometu razumije i našao je najdivniju formulu, a koja je suprotna mojoj. On je pedagog, stvorio je obiteljsku atmosferu kojoj moramo zahvaliti drugo mjesto na svijetu. Ova je generacija imala potrebu za takvim liderom. On nije tiranin, on je pedagog. Ova generacija je imala potrebu za takvim vođom, moja je trebala drukčijeg”, smatra.

O Messiju

“On je za mene postao jedan uličar koji prosi, jer poslije svake sezone traži novi ugovor. Zamisli, kažu da ima samo plaću 70 milijuna eura godišnje. On ih odradi, da budemo načisto, to treba priznati, ali šuti ti si zadnji koji treba reći da ti je previše, majmune jedan. Toliko ne zarađuju ni veliki industrijalci“, grmi Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva su očekivanja od Modrića?

„On je jedan kompletan i sportaš. Kao čovjek nema ništa zajedničko s ovom dvojicom vedeta. Ronaldo i Messi nemaju tu neophodnu skromnost da bi bili totalno obljubljeni. Modrić sve to ima. On je veliki patriota i to manifestira na svakom koraku, a najviše na terenu gdje uistinu i izgara te povezuje. Za mene je on treći najbolji nogometaš svijeta, odmah iza ove dvojice. Nije čudo da su ga drugi izabrali kao takvog. Da smo samo mi to napravili, bilo bi subjektivno. On je obilježio hrvatsku reprezentaciju. Samo netko tko je osobito nadaren može registrirati sav njegov učinak u igri. On je apsolutni genijalac.“

O Petkoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sada ulazimo u Dalićev posao. Petković mi se zamjerio strašno. On mora jako psihološki raditi na sebi da napokon pravi rezultat u kontinuitetu. On ima samo reputaciju. Nema afirmaciju, nema renome. A dok dođeš do renomea, samo rezultat u kontinuitetu ti to može osigurati. On sad je gore, sad dole. Ima sve da bi bio reprezentativac. Njegov talent je takav da bi o njemu trebao znati cijeli svijet. A još nitko ne zna, osim jednog velikog impresarija, što je njegov ‘Tarzan’ Cvjetković“, kazao je Ćiro i podigao glas.

O povratku reprezentacije na Poljud

“Ja jako volim Dalmatince. Sjećam se kad mi je Tuđman rekao: ‘Ćiro, dok se Dalmatinci ne probude, nećemo dobiti ovaj rat.’ Ja ih poštujem i volim, pozivam ih da probude svoj neupitni patriotizam. Reprezentacija je naš najveći ambasador, pa nemojte to kompromitirati kad se zna da ste svi veliki patrioti. Ja sam bio u Hajduku, tom svetom klubu, ali najviše volim reprezentaciju. Nemojte napraviti nešto protiv onoga što svakome od nas mora biti svetinja, a to je domovina“, zaključio je Ćiro s porukom svima koji će u četvrtak doći u Split i na Poljudu bodriti Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.