Čistka u Milanu: Gubi li Zvonimir Boban podršku u klubu?

Foto: fah

Gubi li legendarni bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Zvonimir Boban, podršku koju je imao u Milanu kao jedna od legendi kultnog talijanskog kluba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako piše Večernji list Milan je u ljetnom prijelaznom roku napravio nekoliko velikih pogrešaka glede dovođenja pojačanja, koja se nisu pokazala baš kao neka velika pojačanja.  Podsjetimo, među pojačanjima koja su stigla u Milan je i hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, a najavljuje se i dolazak još jednog Hrvata – Marija Mandžukića. O pogreškama govore rezultati i trenutni ne baš odveć sjajni položaj na prvenstvenoj ljestvici.

Nakon sedam odigranih kola Milan je 13. na prvenstvenoj ljestvici sa osvojenih samo devet bodova. Milan ima tek tri pobjede u prvenstvu i daleko je od vrha, što je razljutilo Upravu kluba koja je uoči sezone, kao i prošle sezone, najavila visoke ambicije, pa i lov na sam vrh.

”Milanova uprava spremila je plan za povratak u elitu”,  piše Mundo Deportivo, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Milanu je, kako smo već pisali, krenula akcija, koju neki nazivaju i čistkom, prvi je ceh platio trener Marco Giampola, zamijenio ga je Stefano Pioli. Giampaolo je dobio otkaz nakon samo 111 dana te je tako postao trener s najkraćim mandatom u 120-godišnjoj povijesti kluba. Piolijev dolazak na Milanovu klupu je samo privremeno rješenje, a njegova sudbina ovisi o ispunjavanju ciljeva što je pred njim stavila uprava.

Navodno je smjena trenera tek prvi potez vodstva kluba, koji želi dovesti na trenersku klupu neko veliko trenersko ime, ali i novi stručni kadar, kako bi se napokon Milan vratio u vrh europskog nogometa kamo, barem po tradiciji, Milan pripada. Naime, Milan je do sada osvojio čak sedam naslova prvaka Europe, što Kupa prvaka, što Lige prvaka.

Na vrhu popisa želja je Cityjev menadžer Pep Guardiola, a za sportskog direktora žele dovesti Marca Overmarsa iz Ajaxa. To znači kako bi Zvone Boban i Paolo Maldini napustili svoje pozicije u klubu, a to je onda znak kako Milan u potpunosti mijenja politiku i smjer kojim će ići u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.