Nikola Katić o igranju za Hrvatsku: ‘Vjerujem da će jednog dana doći poziv za Vatrene’

Foto: Twitter/Glasgow Rangers

Nikola Katić, Hrvat rođen u Hercegovini ( Ljubuški ) igra sjajno ove sezone. Naime, 23-godišnji nogometaš briljira u Glasgow Rangersu, koji drži prvo mjesto na ljestvici, čak i ispred Celtica. Ambicije su velike, Katić je nedavno potpisao i novi ugovor s Rangersom koji vrijedi do svibnja 2023. godine, a potpisom je zadovoljan i legendarni Steven Gerrard, trener Rangersa, koji je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Oduševljen sam što je potpisao novi ugovor i Nikola ga zaslužuje. On se svakodnevno trudi i pokušava se poboljšati. Sve radi savršeno na treninzima i u pripremi i to se vidi u njegovim igrama. Definitivno je netko tko podmeće leđa za ovaj klub i zaslužio je produženje ugovora. To mu je poruka da je ovo novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje.”

Naravno, mnogi se pitaju, a o čemu smo već pisali, zašto Katić još uvijek nije dobio poziv hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića, navodno je za Nikolu zanimanje pokazala i Bosna i Hercegovina, pa bi se moglo dogoditi da zaigra za BiH. Katić je tek poručio kako je Bosna i Hercegovina njegova zemlja, baš kao i Hrvatska. Dakle, ostavio je i Bosni i Hercegovini otvorena vrata.

Podsjetimo, Katić je bio mladi hrvatski reprezentativac, prije dvije i pol godine pozvao ga je u A reprezentaciju Ante Čačić za prijateljsku utakmicu protiv Meksika.  Kako protiv Slovačke 16. studenog na Rujevici, u odlučujućoj utakmici Vatrenih za odlazak na Europsko prvenstvo, neće biti Dejana Lovrena i Domagoja Vide, mnogi misle da je došlo vrijeme za Katića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što i eventualnom pozivu izbornika Zlatka Dalića Katić misli, nada li se pozivu, iznenađuje li ga što ga aktualni izbornik još nije pozvao pod hrvatski stijeg?

”Iskreno, ne znam kako bi to prokomentirao. Izbornik Dalić i njegov stručni stožer najbolje znaju tko ima najbolju kvalitetu. Rezultati reprezentacije pokazuju da se donose prave odluke. Moje je da iskoristim svaku šansu koju dobijem kod Stevena Gerrarda, da treniram i igram što bolje. Vjerujem da će jednog dana stići poziv za Vatrene! Isto tako vjerujem u sebe i držim da imam kvalitetu da jednog dana nastupam za A selekciju Hrvatske”, kazao je Katić, pišu Sportske novosti.

Nikola Katić pohvalio je i lijevog bočnog hrvatske reprezentacije, Bornu Barišića, koji ove sezone igra dobro za Rangers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovu sezonu igra jako dobro. Lani je imao malo problema s ozljedama, ali sad kad je ušao u pravi ritam, nezaustavljiv je. Inače, stalno se družim s Jozom Šimunovićem, ali sad je otišao u Beograd na oporavak. Posjetio me i Filip Benković koji je u Leicesteru. Došao se pozdraviti sad prije ove stanke zbog reprezentativnih akcija. Drago mi je da smo ostali u sjajnim odnosima”, rekao je Nikola Katić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.