Čitava Hrvatska udružuje se kako bi pomogla Vatrenima: Provokatori spremaju novi udar za utorak?

Nakon sramotnih nereda sinoć u St. Etienneu na utakmici Hrvatska-Češka, kada je zbog izgreda provokatora utakmica prekinuta na nekoliko minuta zbog čega se danas Hrvatska crveni pred svijetom, a Vatreni i pravi navijači strahuju od sankcija Uefe te izbacivanja s Eura, provokatori navodno najavljuju nove udare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se sličan scenarij, koji bi ako bi se ostvario Hrvatsku odmah izbacio s Eura, a onda i na duže vrijeme zbrisao s nogometne karte Europe, sprema za utorak i utakmicu da Španjolskom.

Informacije i dezinformacije?

Naime, na profilu ekstremističke navijačke frakcije ‘Torcida Split 1950’ pojavo se navodni novi plan nove bakljade. Navodno je sve spremno za furiju u utorak. Naravno, objave sa društvenih mreža treba shvatiti krajnje oprezno. Tipkovnica trpi svašta, pa čak i čitav niz namjernih dezinformacija, kako bi se izgrednici spasili od reakcije pravne države, zameli svoj trag i odveli policiju u slijepu ulicu.Teroristicke prijetnje Euro2016 lazni navijaci001

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramota, ali i odgovor

Provokatori su osramotili hrvatski sport na sinoćnjoj dramatičnoj utakmicu protiv Češke, koju bi Vatreni sasvim sigurno, unatoč preranom izlasku Luke Modrića, dobili da nije bilo sramotne bakljade i isto tako sramotnog prekida utakmice.  No, nešto se ipak dogodilo što provokatori nisu očekivali.

Udar provokatora na Vatrene pokrenuo je hrvatsko društvo, osim nekoliko ekstremno ljevičarskih portala svi mediji bez zadrške osuđuju vandalizam, reagirala je vrlo oštro hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tražeći kazne. Hrvatskoj je dosta terora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režija i nova režija?

Očito kako se radi o režiranom napadu na Vatrene, o čemu također bruje društvene mreže. Pogotovo ako znamo da je uoči susreta sa Češkom na društvenim mrežama osvanuo plan napada i način na koji bi provokatori taj napad trebali izvesti. Sve se dogodilo kako je planirano. Zabrinjavajuće je da se pojavljuju novi planovi, plan je na svojoj Facebook stranici objavila, “Torcida Split 1950” , kao i prošli put. Teško je takve objave tretirati kao dokaze.

Ostavili komentar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Evo je čovik dojavia još jedan plan! Bit će i pojačanja od U.V.!”

Nažalost, zasad nema nikakvih službenih reakcija na ove Facebook “sabotaže.” Radi se na neki način o komunikaciji u šiframa. Tim prije što su provokatori poslali na desetke lažnih “screenshotova” sa falsificiranim Facebook statusima, dakle, lažnima, u kojima za svoja nedjela optužuju članove udruge ‘Uvijek vjerni’.

Nažalost, upravo smo na tako nešto upozoravali kada smo konstatirali da s optužbama koje se temelje na “dokazu” sa Facebooka treba biti oprezan. Pravi “maheri” u stanju su vas privremeno u sve uvjeriti, pa i u lažni Facebook profil.

Kako su unosili baklje i petarde?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baklje su na stadion prošvercane na krajne vulgaran, no, zato ništa manje učinkovit način. Naime, radi se o manjim bakljama koje izazivaju dovoljno štete da se utakmica prekine i ostvari cilj, one se stave u kondom, a onda su stražnjicu, spekuliraju mediji koji traže razloge i načine kako otkriti huligane.

Spomenimo na kraju da je hrvatska policija u koordinaciji sa hrvatskom policijom već odlučila poduzeti neke korake. Specijalno priopćenje provokatorima uputili su i veterani legendarne 4. gardijske brigade.

Čitava Hrvatska, osim nekih nekoliko opskurnih portala, udružuje se kako bi pomogla Vatrenima i spriječila nastavak ove sramotne agonije na tribinama, koja traje i traje – godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.