City ponovno kupuje: Je li na pomolu jedan od najvećih transfera u nogometnoj povijesti?

epa08855798 Atletico Madrid's Joao Felix (R) in action against Bayern Munich's Jamal Musiala (L) during the UEFA Champions League group A soccer match between Atletico Madrid and Bayern Munich in Madrid, Spain, 01 December 2020. EPA/Juanjo Martin

Vodeća momčad engleske prve nogometne lige Manchester City predvođen katalonskim trenerom Pep Guardiolom jedan je od najbogatijih klubova na svijetu te su sposobni dovesti nogometaša kojeg god poželi katalonski stručnjak. Dakako, novac nije uvijek jamac vrhunskih rezultata, vidjelo se to i po činjenici da City, iako financijski super moćni klub, nikako da dođe do glavnog cilja – osvajanja Lige prvaka. S druge strane na Otoku igraju odlično i osvajaju trofeje, no to više nije dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Manchester City ima novu metu, pokušavaju dovesti zvijezdu Atletico Madrida Joao Felixa, koji je već i ranije bio na meti ”Građana”, ali je iz Benfice ipak prešao u Atletico. To nije obeshrabrilo Manchester City koji je ponovno krenuo u ”lov na čovjeka”, odnosno, pratili su ga cijelo vrijeme i u ljetnom prelaznom roku će pokušati sa čelnicima popularnih Atletica pokušati realizirati njegov transfer. Zasad je nepoznato koliko su novca spremni izdvojiti, no s obzirom da Felix ima ugovor do ljeta 2026. godine sa Atleticom nedvojbeno je kako svota neće biti minimalna. Naprotiv, mogao bi to biti jedan od najvećih transfera u nogometnoj povijesti, čak i na razini transfera Neymara iz Barcelone u PSG, bez obzira na korona krizu.

Naime, Atletico Madrid je portugalskoj Benfici za Felixa platio 126 milijuna eura, a u 67 utakmica odigranih za klub iz Madrida postigao je 19 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.