City prvak Engleske, Lovren završio na osmom mjestu, Jelavić 16.

Nogometaši Manchester City novi su prvaci Engleske, a do četvrtog naslova u povijesti, drugog u tri godine, došli su domaćom pobjedom nad West Hamom 2-0 u posljednjem kolu Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Građanima’ je trebao bod, ali Samir Nasri i Vincent Kompany pobrinuli su se za pobjedu za kraj. Liverpool je tako ostao kratkih rukava te mu pobjeda protiv Newcastlea 2-1 nije pomogla da nakon 24 godine uzmu naslov.

Treći je završio Chelsea, koji je u Walesu dobio Cardiff 2-1, a posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka zauzeo je Arsenal, koji je slavio kod Norwicha 2-1. Everton i Tottenham osigurali su Europsku ligu, a ispali su Norwich, Fulham i Cardiff.

Sezonu su završila dva hrvatska reprezentativca – Dejan Lovren u sjajnoj sezoni zauzeo je osmo mjesto sa Southamptonom, za koji je naš branič odigrao cijelu utakmicu u remiju s Manchester Unitedom 1-1. Nikica Jelavić s novim klubom Hull Cityjem završio je na 16. mjestu, a danas je igrao do 54. minute u 2-0 porazu od Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.