Cro Cop protiv Roya Nelsona: Filipović na nizu od devet pobjeda, Nelson dva poraza

Foto: www.mirkofilipovic.com

Mirko Filipović pokušat će noćas od 4:00 po drugi put debitirati u MMA organizaciji Bellator. Njegov suparnik bit će Roy Nelson, baš kao što je trebao biti i u svibnju, kada je Cro Cop teško ozlijedio koljeno na treningu i morao otkazati borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko se brzo oporavio te već u rujnu odradio borbu u Japanu protiv Roquea Martineza, kojeg je pobijedio sudačkim prekidom u 1. rundi.

Cro Cop i Roy Nelson bore se na Bellatoru 126 spektaklu.

Održano je i službeno vaganje na kojem je Nelsonu vaga pokazala 117,7 kilograma, dok je Filipović još jednom potvrdio da je dobroj formi, njemu je skala stala na 106,4 kilograma. To je inače težina za koju Cro Cop sam govori kako mu savršeno pristaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović na nizu od devet pobjeda, Nelson dva poraza

Riječ je o revanšu meča koji se dogodio prije sedam i pol godina, kada je na UFC-u 137 Nelson nokautirao Filipovića u 3. rundi. Nakon tog poraza Filipović je zaključio svoju karijeru u UFC-u, a vratio se tek za jedan event (UFC Fight Night) i borbu protiv Gabriela Gonzage 2015. godine.

Mirko je na nizu od devet uzastopnih pobjeda, od čega je pet posljednjih stiglo u japanskoj organizaciji Rizin. Nelson je pak na nizu od dva poraza te je u Bellatoru na omjeru jedne pobjede i spomenuta dva poraza. Posljednji poraz pretrpio je od Sergeja Karitonova u listopadu prošle godine. Rus ga je nokautirao u posljednjoj sekundi prve runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica boraca nalaze se u smiraju svojih bogatih karijera, u kojima su kombinirano upisali 59. pobjeda! Cro Cop je slavio u 36 mečeva, u 11 je izgubio, dok su dva završila remijem. Nelston je na omjeru od 23 pobjede i 16 poraza.

Cro Cop i Nelson predviđeni su kao treća borba glavnog programa Bellatora 216, piše dnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.