Hrvatica pobijedila Microsoft na sudu: Dobila otkaz nakon trećeg porodiljnog, Microsoft rekao da nema novca da je zadrži?

Foto: Zrinka Makovac privatni album

Nakon osam godina sudovanja radni spor Zrinke Makovac je okončan pravomoćnom odlukom Županijskog suda protiv Microsofta Hrvatske. Budući da Microsoft u sudskom postupku nije uspio dokazati utemeljenost razloga za donošenjem odluke o otkazu, sud je utvrdio nezakonitost i nelegalnost dobivenog otkaza te u cijelosti presudio u korist dugogodišnjoj djelatnici Microsofta, Zrinki Makovac.

Kompanija teška 70 milijardi dolara ne može zadržati djelatnicu zbog financijskih razloga?

Radni spor Zrinke Makovac, koja je u Microsoftu radila preko 14. godina, a među zadnjim poslovima kao voditeljica korporativnih komunikacija i marketinga, trajao je gotovo osam godina. Spor je pokrenut  sredinom  2011. godine, nakon poslovno uvjetovanog otkaza koji je gospođi Makovac uručen netom što se prijevremeno vratila na posao s porodiljinog dopusta, sa svojim trećim djetetom.  Posebno „bode u oči“ detalj u obrazloženju otkaza gospođi Zrinki kojim je navedeno da radnicu nije bilo moguće zadržati zbog financijskih razloga, i to u godini  kad je Microsoft ostvario porast prihoda u odnosu na prethodnu godinu od 12 posto te je ukupni prihod iznosio gotovo 70 milijardi USD (što je bilo više od cjelokupnog BDP-a Republike Hrvatske u istoj godini), uz ostvarenu neto dobit od preko 23 milijarde USD.

Istu je sudbinu doživo i njen suprug Marko Makovac, kojem je dva tjedna nakon odlaska supruge također uručen “poslovno” uvjetovani otkaz. U njegovom slučaju donešena je nepravomoćna presuda prvostupanjskog suda kojom je i njegov otkaz proglašen ništetnim i nelegalnim, no čeka se konačno rješenje Županijskog suda.

Poruka svim poslodavcima u Hrvatskoj

Slučajevi Makovac neobična su i rijetka poslovna praksa te poruka kako bi za sve poslodavce u Hrvatskoj trebala vrijediti ista pravila, jednako tako i za američke kompanije koje trebaju poštovati zakone zemlje u kojoj posluju, sudske odluke, uključujući i Zakon o radu, kao i prava radnika koja iz njih proizlaze, i to posebno oni poslodavci koji se vole dičiti time da su „izvrsni“ poslodavci.  Tim više što se u ovom slučaju radi o američkoj korporaciji koja glavni dio svog poslovanja  zasniva na prodaji licenci i softverskih rješenja u čijoj se naplati poziva na odredbe lokalnog zakona. Osim toga, Microsoft u Hrvatskoj velik dio svojih prihoda ostvaruje prodajući softver upravo državi i tijelima javne vlasti pa bi bilo prilično da se pridržava zakonskih okvira te iste zemlje u kojoj uprihođuje značajne prihode. 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr