Cvitanović o ždrijebu: ‘Sve osim prvog mjesta – neuspjeh’

Foto; snimka zaslona

U emisiji “Stadion” stalni komentator Igor Cvitanović komentirao je ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Neću reći da je preteška grupa, ali nije niti prelagana. Sigurno da je to grupa gdje smo mi favoriti, svjetski smo doprvaci i zaslužujemo privilegirani položaj. Ipak Rusija, Slovačka i Slovenija su jako dobre reprezentacije, vidjet ćemo kako će se to odviti. Sve osim prvog mjesta bio bi neuspjeh, ističe komentator Igor Cvitanović.

Zanimljiv će biti okršaj sa Slovenijom koju predvodi bivši trener Rijeke Matjaž Kek.

– On dobro poznaje Hrvatsku, naše igrače i mentalitet. Ali, generalno, tu nema tajni, svi poznaju sve. Svi igrači koji su u krugu kandidata svake reprezentacije će biti pomno analizirani. Nema tu tajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da samo prvi ide direktno na SP, kvalifikacije će biti teške, dodaje Cvitanović.

– Dobro je da ovo dolazi sada kada smo već pomali napravili smjenu, bit ćemo sve bolji. Ipak, veliki će biti hendikep ako Luka Modrić ne nastavi dalje, vidjet ćemo kako će se on osjećati, hoće li biti raspoložen. Generalno, Hrvatska ima dobru ekipu i izbalansirane igrače da bi se mogli nadati prvom mjestu.

Dodaje da je nehuman vrlo zgusnuti raspored kvalfiikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno je da će širi krug igrača konkurirati za sve te utakmice, dodaje.
U emisiji “Stadion” Cvitanović i Mario Strahonja komentirali su i odigrane utakmice HNL-a. Tri su utakmice odigrane, a dvije su odgođene zbog situacije sa zaraženima koronavirusom.

Osijek je pobijedio Varaždin s 1:0, Dinamo je uvjerljivo slavio 5:1 kod Slaven Belupa, a Rijeka je svladala Hajduk u Jadranskom derbiju, bilo je 2:1. Odgođene su utakmice Istra 1961 – Gorica te Lokomotiva – Šibenik.

Prvo o derbiju Hajduk – Rijeka.
– Generalno, treba pohvaliti i jedne i druge jer su igrali u nemogućim uvjetima po jakoj kiši. Dali su sve od sebe. Možda bi najpravedniji ishod bilo neriješeno, ali Rijeka je bila spretnija i osvojila tri boda, komentirao je Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Strahonja poručio je da je opravdano poništen pogodak Hajduku zbog zaleđa. Također, rekao je da nije bilo kaznenog udarca na Diamantakosu.

Osijek je neporažen već 11 susreta, a protiv Varaždina su došli do minimalne pobjede.

– Bjelica prvo što radi jest učvršćivanje obrane i da je ona prioritet. Kada imaš posloženu obranu, kada je ekipa kompaktna i čvrsta, onda se otvara puno mogućnosti prema naprije, dodaje Cvitanović.

– Igrač koji maltretira obraanu, koji je izuzetno težak za čuvanje, rekao je pak Cvitanović o napadaču Osijeka Ramonu Mierezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za smjenu trenera Varaždina Samira Toplaka, kaže da kao trener nikada nije sretan kada netko dobije otkaz, smatra da je dobro radio, ali da kada dođe niz loših rezultata da se uvijek postavlja pitanje trenera.

Dinamo je razmontirao Slaven 5:1, ali Cvitanović dodaje da to nije realan odnos snaga na terenu.

– Dinamo je iz ničega došao do 2:0, a kada tako povedu, onda je jako teško igrati protiv njih. Teško se vratiti te je samo pitanje kako će to završiti. Dinamo je forte što ima dugu klupu, a i mora imati zbog broja natjecanja.

Pohvalio je Arijana Ademija i istaknuo njegov značaj u ekipi iz Maksimirske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.