Dado Pršo: Djeca treniraju na betonu, a u reprezentaciji igraju Modrić, Subašić, Vrsaljko, Santini…

Foto: fah

Dado Pršo u sportskoj je mirovini, ima problema s koljenom. Kako otkriva za 24sata, ponosan je na hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad vidim vezni red Hrvatske, to je nešto fenomenalno. Pa ni Francuzi nemaju takve igrače. I oni bi morali bili ljubomorni na nas”, poručuje Pršo.

Ne smatra da ovoj generaciji nešto nedostaje jer eto imaju onu što nekada igrači nisu imali.

“Ova je generacija zato tehnički puno bolja od moje, imaju više znanja, igraju u boljim klubovima, možda smo mi zato morali manjak kvalitete nadoknađivali borbenošću i željom. U napadu ne vidim razliku, iza mene i Olića došli su Jelavić, Mandžukić, Kalinić, sutra Santini… Sve su to koji idu glavom na kopačku”, smatra Pršo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zlatko Dalić napravio je malo čudo! Digao je momčad, napravio neke promjene, posložio ih, vratio momčadski duh. Svaka mu čast kako je izvukao momčad iz krize, unatoč brojnim kritikama. I iznad svega, pokazao je da se ne boji promjena”, smatra Pršo.

Po pitanju izbora u HNS-u podržava Darija Šimića.

“Promjene su nužne, to je sigurno. Pogledajte samo moj Zadar i županiju, pa koliko ima igrača u reprezentaciji, a kad vidim gdje djeca treniraju, u kojim uvjetima, srce me boli. Djeca treniraju na betonu, na ‘Bagatu’, a u reprezentaciji igraju Modrić, Subašić, Vrsaljko, Santini… Sve su to igrači iz top europskih klubova, igraju završnice Lige prvaka, a dolaze iz uvjeta kojih se svi skupa sramimo. Vidim da Dario želi nešto pokrenuti i promijeniti i, ako mu treba pomoć, ja sam mu na raspolaganju”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zato što je uspješan u poslu kojim se bavi, zato što je napravio velike stvari kroz Nogometni sindikat, zato što ima dobar plan i program i što je oko sebe okupio ljude poput Stanića, Pletikose, Vlaovića… Sve su to fenomenalni i uspješni momci, za koje se nadam da će ih ljudi i klubovi prepoznati. Oni su samom kandidaturom pokrenuli neke stvari s mrtve točke i sigurno da više ništa neće biti isto. Najpozitivnije je da se netko napokon odlučio malo prodrmati stvari. Iako Dario ima sve u životu, nije mu problem zasukati rukave i pomoći, i to mi je super s njegove strane. A koliko pomoći treba, jasno je svima. Osim nekoliko prvoligaških klubova, svima ostalima itekako treba pomoć”, pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.