Daily Mail: Hoće li se tzv. Superliga raspasti i prije nego li je krenula?

Foto: fah

Predsjednik Reala Florentino Perez javno je danas priznao da je on pokretač tzv. Superlige, pritom se, što je toliko bizarno da je to nevjerojatno, pozvao na navijače, koji s tim nemaju ništa. Naprotiv, navijači su protiv takve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u tzv. Superligi, ako ona uopće zaživi, sudjelovati će 20 klubova. 15 klubova će biti stalni sudionici, dok će ostalih pet klubova svoj plasman u ovo natjecanje ostvariti kroz nacionalno prvenstvo. Međutim, iz UEFA-e tvrde kako klubovi, sudionici tzv. Superlige, neće moći igrati nacionalno prvenstvo.

Perez je sinoć u intervjuu za španjolsle medije kazao kako najjači europski klubovi više ne žele trpjeti monopol UEFA-e i FIFA-e i da su jednostavno primorani ”za dobrobit nogometa” pokrenuti tzv. Superligu. Kakvu dobrobit nogometa ako u jednoj takvoj ligi sudjeluju samo bogati klubovi sa svojim, kako tvrde neki bivši nogometaši, pohlepnim vlasnicima?

Perez je, podsjetimo, kazao kako su klubovi pretrpjeli velike gubitke zbog pandemije koronavirusa te da UEFA jednostavno nije učinila ništa kako bi im pomogla da to nekako riješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izgubili smo puno novca. Stoga sam odlučio da pokrenemo novo natjecanje koje će biti zamjena za Ligu prvaka. Svrha toga je da se financijski oporavimo i vratimo izgubljeni novac. Nogomet prolazi kroz teško razdoblje, pa smo odlučili formirati novu ligu kako bismo se oporavili. Morate napraviti jako natjecanje, s jakim klubovima, kako bi i prihodi bili veći. Ovdje u Realu, izgubili smo puno novca pa tražimo način da ga vratimo. Real Madrid je ove sezone izgubio 400 milijuna eura, a nitko nije ništa napravo povodom toga”, rekao je Perez.

Potpisnici za osnivanje ove lige su uglavnm klubovi iz Španjolske, Italije i Engleske, dok su momčadi iz Njemačke i Francuske odbile igrati Superligu. Trenutno je poznato 12 sudionika ovog natjecanja, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Liverpool, Juventus, Inter i Milan. No prema pisanju Daily Maila pojavili su se problemi među osnivačima tzv. Superlige, mnogi se nadaju kako na koncu od ovog cirkusa neće biti ništa.

Jučer su se sa žestokim kritikama suočili čelnici Liverpoola, jer su navijači ovog kluba “sahranili” Redse ispred Anfielda i pokazali su svoj stav oko igranja u novom natjecanju. Također su i navijači Manchester Uniteda ljuti zbog poteza svojih čelnika, jasno je, dakle, kako u Engleskoj navijači ne žele da njihovi klubovi sudjeluju u tzv. Superligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail objavio je jutros da su klubovi iznenađeni takvom reakcijom svojih navijača zbog čega preispituju odluku glede igranja u tzv. Superligi. Navodno je došlo je do prvog rasula među članovima, a u tome prednjače dva kluba iz Engleske koji gube strpljenje i čak su spremni odustati od svega.

Naime, klubovima se nimalo nije svidjela najava koja dolazi od UEFA-e, a koja tvrdi da će klubovi iz Superlige biti izbačeni iz europskih natjecanja te bi čak mogli dobiti zabranu igranja u domaćem prvenstvu, a tu je i najava da igrači klubova koji igraju tzv. Superligu ne bi mogli igrati za svoje reprezentacije.

Perez pokušava sve uvjeriti da tako nešto FIFA i UEFA ne može napraviti, no čelnici pojedinih klubova su itekako uplašeni zbog upozorenja koja dolaze, ali i zbog reakcija svojih navijača te se navodno neki već kaju zbog odluke da potpišu dokument o osnivanju novog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.