Dalić: Dečki su pokazali karakter, za Dansku ćemo napraviti nekoliko promjena

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon poraza u Osijeku od Austrije, hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvi bod u Ligi nacija odigravši 1:1 na Poljudu s Francuskom. Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić čestitao je igračima, ali i publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam igračima, ali i publici na sjajnom navijanju. Dečki su pokazali karakter nakon one teške utakmice i teškog poraza u Osijeku. Vratili smo se, nije bilo lako, pokazali smo karakter i borili se do kraja. Hvala navijačima koji su ispunili stadion i dali nam podršku, rekao je izbornik Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice.

S Lukom Modrićem od prve minute to je druga reprezentacija.

– Sama njegova prisutnost na terenu je važna. On daje odgovornost. Mislim da smo dobro stajali u bloku, nismo dovoljno dobro išli u prazan prostor, osim Budimira to drugi nisu radili. S Lukom definitivno izgledamo bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar na Erlićevu igru?

– Erlić je debitirao, bio je dobar. Zadovoljni smo s njim, pokazuje kvalitetu i sigurno će biti u konkurenciji. Dobili smo još jednog stopera koji će biti u konkurenciji.

Kako je momčad energetski podnijela utakmicu? Nova utakmica protiv Danske je već 10. lipnja.

– Neke igrače ćemo morati odmoriti. Nemam što prigovoriti, puno su trčali i morat ćemo napraviti nekoliko izmjena za Dansku. Moramo napraviti neke alternative i pokušati složiti borbenu momčad za Dansku. Moramo odmoriti neke igrače. Ono što je važno, to je da nitko ne odlazi, nikog novog nećemo zvati, dat ćemo šansu svima i pokušati složiti dobru momčad da pariramo Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Vlašiću

– On je unio živost, imao je šansu, sretan sam zbog njega. Bio sam u pravu da mu treba omogućiti šansu i znam što njemu treba. Znam da će mi Nikola to vratiti, da vrijedi i da to zaslužuje.

Francuzi su dosta promijenili formaciju, kakva je večeras bila njihova kvaliteta?

– Iako je Deschamps promijenio sedam-osam igrača, on svejedno ima kvalitetnu reprezentaciju. Ima toliki roster igrača, da bilo tko da igra je kvalitetan. Možda je danas bilo i teže jer su igrali igrači koji se dokazuju, koji se žele izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji pa su dali svoj maksimum i sve od sebe. Francuska ima veliki roster i jako je kvalitetna reprezentacija, s pravom su svjetski prvaci i s pravom su igrali finale europske lige, to je momčad koja ima previše kvalitete, zaključio je hrvatski izbornik, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.