Dalić: Samo me zanima Svjetsko prvenstvo s Rusijom – to sam sanjao; želim igrati napadački nogomet

Foto: Twitter

Očekuje se da će Zlatko Dalić biti potvrđen za novog hrvatskog izbornika. O svemu je progovorip za HNTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih govorio o tome koga bih želio u ždrijebu, jer ako će nam svi igrači biti zdravi, onda se ne moramo bojati nikoga. Svi oni igrat će koliko im mi dopustimo. Grčka se ovdje čini kao momčad u najslabijoj formi, ali oni su jako nezgodni, jedna čvrsta ekipa. Irska također, strašno jaka u skoku, tako da ne bih ništa prognozirao”, rekao je Dalić.

“Mi se u ovoj zemlji stalno dijelimo, stalno prebrajamo tko je čiji. Moram reći tko sam ja, da ljudi znaju. Preuzeo sam veliki rizik odlaskom u Saudijsku Arabiju. No, želio sam probati i vidjeti što mogu. Dvije godine sam radio u pustinji, nitko nije znao za mene i nitko živ nije pitao za mene. Došao sam u jedan mali klub i kraj Erica Geretsa i Waltera Zenge bio proglašen najboljim trenerom u zemlji. Onda sam otišao u Al-Hilal, najveći azijski klub i postao glavni trener. Uzeo sam kup, imam iza sebe 40 utakmica azijske Lige prvaka. Kakva god da je, to je ipak Liga prvaka. Jedini sam trener u Azijikoji je četiri godine prolazio skupinu, igrao sam polufinala i finala i svašta sam prošao. Kad sam izgubio finale shvatio sam da mi treba odmor”, istaknuo je.

“Samo me zanima Svjetsko prvenstvo s Rusijom. To sam sanjao. Ovim se poslom namjeravam baviti još par godina. Biti trener je jako stresno, to je loše po organizam. Pa u ova dva dana do Ukrajine stres je bio neizdrživ. Ja sam jako čvrst i ne bojim se ničega, ali želim uživati u životu sa svojom obitelji”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dogovorili smo se da ćemo prvo poluvrijeme odigrati defenzivnije, jer su oni igrali pred 70.000 svojih navijača, veliki je to elan. Pojačali smo bokove s defenzivnijim igračima, da uštopamo Jarmolenka i Konopljanku. Bilo je i sreće. Modrića sam gurnuo više prema naprijed, jer lako je njemu u Realu igrati defenzivnije kad ispred sebe ima Ronalda, Benzemu i Balea. Dali smo mu istureniju poziciju i time smo iznenadili Ukrajince. U drugom poluvremenu smo se otvorili i, eto, dobili”, kaže izbornik.

“Želim igrati napadački nogomet – da moja ekipa ima loptu, da je čuva i da se puno ne umara. Jer, kad nemaš loptu, jako puno se trošiš. Svi naši igrači igraju u vrhunskim klubovima, gdje je sve posloženo i točno znaju svoje zadatke. Tako mora biti i u reprezentaciji”, kaže Dalić.

“Nogomet spaja ovaj narod, nogomet je nama jako važan, reprezentacija je svetinja i želim da odemo na SP. Pustimo sad sve negativno, nek se to rješava, ali izvan stadiona i travnjaka”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.