Dalić: Nećemo puno mijenjati, a Livaja će početi, on to zna već par dana

epa09308094 Croatia's head coach Zlatko Dalic before the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Croatia and Spain in Copenhagen, Denmark, 28 June 2021. EPA/Stuart Franklin / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, otvorio je karte uoči utakmice sa Slovenijom. Doduše, samo djelomično, s obzirom na to da je ulog doista prevelik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj treba pobjeda na Poljudu da bi oplemenila vrijedan bodovni učinak poslije uzastopnih gostovanja u Rusiji i Slovačkoj.

“Sigurno neće biti Livakovića na golu, nećemo riskirati, Gvardiol je također upitan. Nisam sklon forsirati ono u što nisam siguran, kao u slučaju Modrića i Budimira. Ići ćemo sa zdravim i spremnim igračima. To je, uostalom, pokazao i ovaj popis na početku rujanskog ciklusa. Neki su igrači igrali puno, Sosa, Juranović, Lovren… Malo me strah početi utakmicu s igračima koji su puno igrali. iako… Nećemo puno mijenjati i izmišljati jer nemamo što. Evo, reći ću da će Livaja početi utakmicu, on to već zna nekoliko dana i očekujem od njega velike stvari, zaslužio je to svojim nastupima u Hajduku. Na kojoj će igrati poziciji? Svi su tu da igraju ono što im se namijeni. Nitko ne igra poziciju koja je dominantna bez obzira na to što mediji to stalno potenciraju”, kaže Zlatko Dalić, koji se istodobno susreće s imperativom pobjede i zahtjevima već treće utakmice u tjedan dana.

“Moramo biti favoriti na svom stadionu, pred svojim navijačima. Možda će nam ovo biti najteža utakmica, jer je treća u samo sedam dana i to protiv agresivnog i borbenog protivnika, koji nas je pobijedio u Sloveniji. Ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve, bit će nam teško. Ne sumnjam u naš motiv, nosit će nas publika i vjerujem da ćemo pobijediti utakmicu. Na koji način, nije bitno, važni su samo bodovi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god Slovenci slove kao nezgodan protivnik, jasno je da će se na Poljudu u prvom redu pitati Hrvatsku.

“Slovenija nije samo Jan Oblak, odmorio se Iličić, on je svjež i najveća opasnost, s Lovrićem čini napadačku osovinu, a očekujem i Mlakara. Slovenci će igrati koliko im dopustimo i kako se postavimo na terenu. Ni Rusiji, ni Slovačkoj presingom nismo dali da se razigraju, tim segmentom igre sam jako zadovoljan. Jako je važno da opet dobro reagiramo na druge lopte protivnika. Problemi u fazi napada? Bili smo malo jalovi prema naprijed, to je istina, ali ovo nisu utakmice za umiranje u ljepoti. Bitni su bodovi, a ne dojam. Rekao sam da nemam nikakvu zamjerku na ono što je Hrvatska igrala, osim te završnice”.

Momčad će još jednom biti oslabljena neigranjem kapetana i najboljeg igrača, Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neće Luke biti dovijeka, ne možemo stalno ponavljati Luka, Luka, Luka. Nitko ga ne može zamijeniti ponaosob, nadomjestiti ga možemo samo kao momčad, to moramo shvatiti. Počeo je trenirati, bit će s nama u listopadu. Moramo skinuti tu famu da možemo i bez kapetana koji nam puno nedostaje”.

Na Poljudu neće nedostajati podrške, očekuju se dobro popunjene tribine.

“Bit će nam bitna podrška publike, sjećamo se Mađarske i fantastičnog ozračja koje je tijekom te utakmice vladalo na Poljudu. To je bila atmosfera za naježiti se. Međutim otkako sam izbornik, gdje bod da smo igrali bilo nam je prelijepo, u Osijeku, Rijeci, Zagrebu… Bez obzira na to što netko hoće napraviti da to ne valja ništa, hrvatski narod prepoznaje ono dobro. Očekujem veliku podršku s poljudskih tribina, a mi ćemo se nastojati zahvaliti s tri boda”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.