Dalić otvoreno: ‘Ovo nije ono što ja hoću od Hrvatske’

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija nakon kvalifikacijske pobjede protiv Malte u Rijeci (3:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ide dalje

“Čestitam dečkima na pobjedi i na prvom mjestu u skupini. Mučili smo se ovih deset dana, nije nas išlo kako smo željeli, ali izvukli smo se i idemo dalje. Danas je bilo dosta teško postići taj prvi pogodak, imali smo u planu pokušati sa svježim, odmornijim igračima te u nastavku – kada suparnik padne – probati i s drugima. Tako smo napravili i pobijedili”

Doći će bolja vremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imali smo stopostotnu šansu u trećoj minuti, ali nismo zabili. Prije nas je sve išlo, a sada nas ne ide. Ja to prihvaćam, znam da će doći bolja vremena. Dečkima svaka čast na ustrajnosti, teško je to bilo gledati, osjećali smo se kao da igramo s Francuzima ili s Brazilom. Nisam mislio uvoditi ni Modrića niti Perišića, ali sam morao i to je rezultiralo pobjedom”

Juranović i Melnjak na bokovima

“Očekivao sam više od njih, suparnik je ipak bila Malta i oni tu ne mogu biti u strahu i vraćati lopte unatrag. Moraju dati više, osvajati prostor. Igrali smo u grču, nismo probijali jedan-na-jedan. To vrijedi za sve koji su igrali prvo poluvrijeme, trebalo je napraviti više”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi rezultati

“Kiksat će svi. Slovenci su protiv nas dali 150 posto, ali nakon toga im je bilo teško, što je i normalno. Kao doprvaci svijeta, mi smo svima meta”

Pritisak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Medije ne pratim, družim se s dečkima, a teško mi je bilo jer ne igramo dobro. Sam sebi sam stvorio pritisak, ovo nije ono što ja hoću od Hrvatske. Jučer smo imali sastanak, koji je po meni bio najbolji i bit će sve dobro”

Svi moraju biti dio momčadi

“Bit ćemo prije Europskog prvenstva deset dana zajedno, to nam nedostaje. Rekao sam igračima da još nismo momčad, onako kako smo postali momčad prije Svjetskog prvenstva u Rusiji. Kada su svi igrači, njih 23, kompaktni, onda je to – to. Sada to nije slučaj i to je moj posao. Ja dolazim na pripreme s velikim ponosom i poštovanjem prema Modriću, Vidi, Lovrenu, Kovačiću, Badelju… tako moraju svi. Mladi su igrači talentirani, moćni, ali moraju doći biti dio momčadi. Treba vremena i treba selekcije”

Igrači iz Hrvatske U-21

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim da mlada reprezentacija sutra prođe u četvrtfinale Europskog prvenstva, ali tamo ima igrača s potencijalom koji nam mogu biti na dispoziciji, koji mogu unijeti svježu krv i malo razdrmati neke stvari”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.