Dalić: Zasluženo smo poraženi, ali Hrvatska je postigla velik uspjeh i ponosni smo

Foto: fah

Hrvatska je poražena s 3:0 od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva. Izbornik Zlatko Dalić priznao je – zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Nama ostaje da se skupimo, dignemo glavu i idemo u utakmicu za treće mjesto. Imali smo pola sata kontrolu, igrali dobro i čuvali posjed. Onda ta kontra, gol, ali to je tako, nekad te sreća pomazi, nekad ne, ali to je tako, nemamo ništa od toga da kukamo, rekao je izbornik Dalić za HRT.

Osvrnuo se na situaciju prije argentinske kontre i spornog penala:

– Naši dečki bunili su se prije da je bio čisti korner za nas, ali ga nije svirao. Šta ćemo, ne možemo se na to žaliti, izgubili smo, nemam dečkima što zamjeriti, davali su cijeli ovaj turnir sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Argentina je zatvorila našu desnu stranu, pa smo išli na lijevu, ali ni to nije išlo?

– Imali smo mi dosta dobre situacije, ali nismo bili pokretljivi, pogotovo u fazi napada, nismo bili konkretni, fali nam jedan pravi napadač da to probijemo, ali nismo to napravili. Mi to nemamo, znamo što jesmo, što nismo, to je to, kaže izbornik.

Objasnio je potom izmjene u nastavku:

– Htjeli smo dobiti brzinu s Oršićem, da budemo okomitiji. Malo smo se popravili, ali primili smo onda treći gol i stvarno se onda teško bilo vratiti. Zaslužen poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je zamijenio Brozovića?

– Osjetio je mišić, nisam ga htio do kraja forsirati, rekao je Dalić i zaključio:

– Da nam je netko prije SP-a ponudio ovo, prihvatili bi, ovo je sjajan uspjeh hrvatske reprezentacije i ponosni smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.