Dambrauskas nakon poraza: Nismo bili bolja momčad

Foto: fah

Nogometaši Hajduka su nakon drame jedanaesteraca ostali bez Superkupa Hrvatske. Iako je rezultat nakon 90 minuta bio 0:0, Dinamo je bio bolja momčad, priznao je to i trener Splićana Valdas Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam Dinamu, osvojili su trofej, ono što smo mi željeli. Ušli smo u utakmicu jako dobro, znali smo kako ih pritisnuti i koje su im slabe točke. Malo je frustrirajuće da nismo iskoristili one neke šanse. U penalima je nedostajalo sreće. Razumijem da su navijači razočarani i imaju pravo biti razočarani. Nismo bili bolja momčad, pogotovo u drugome dijelu, nedostajalo nam je odlučnosti i točnih dodavanja.

Hajduk je dobro otvorio susret, imao je Livaja par dobrih prilika, ali u drugom poluvremenu Dinamo je pokazao da je bolja momčad. Lovre Kalinić, golman Hajduka, držao je na životu Splićane:

– Dinamo je našao u drugom poluvremenu način kako igrati protiv nas. Imali smo problema na toj desnoj strani, pokušali smo to kompenzirati. Ipak, Dinamo je sve više i više pritiskao, prilagođavao nam se. Imali su nekoliko opasnih prilika, moram reći da je naš golman, Lovre Kalinić igrač utakmice ne samo za nas, nego u cijeloj utakmici. Moramo se poboljšati, sretan sam što nismo primili gol iz igre, ali to je danas zahvala Kaliniću, on je najbolji golman u cijeloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaran je, ali i svjestan da Liga počinje za tjedan dana:

– Ovo je najveći derbi, treba vremena da prebolimo ovaj poraz, ovo nije iskustvo koje želimo, ali moramo živjeti s tim. Moramo se sabrati što prije, Liga počinje idući tjedan. Uvjeren sam da ćemo biti bolji.

Poruka navijačima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja razumijem navijače i uvijek sam zadivljen podrškom koju dobivamo, svi u klubu isto. Ne želim zvučati kao da pričam klišeje. Oni su razočarani i imaju pravo. Kada pobjeđujemo, onda su svi u Dalmaciji sretni, čak i oni koji nas ne prate toliko. Moramo gledati prema budućnosti. Možemo učiniti puno više za naše navijače, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.