Dan uoči vaterpolskog klasika: ‘Dobri smo, ali moramo biti još bolji’

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti su u ponedjeljak uvjerljivo svladali reprezentaciju Gruzije s 13-7, za četvrtfinalni spektakl u Budimpešti. U borbi za polufinale Svjetskog prvenstva stoji nam vječiti rival Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri utakmice, ‘Barakude’ imaju tri pobjede i remi protiv odličnih Grka. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i ozbiljnije, a pred izbornikom Ivicom Tuckom i njegovim igračima veliki je izazov, zna to i Andrija Bašić:

– Za doći do onoga što mi želimo, moramo pobijediti sve. Srbija je jedan od najboljih odnosno najtežih suparnika koje možemo dobiti. Jaki su, jesu izmijenjeni, znamo kakvi su, ali dobri smo i mi. Vjerujemo u sebe.

Obje momčadi znaju koliko je važna ova utakmica, obje momčadi su svjesne da ih pobjeda gura u samu elitu i na kraju u borbu za medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac Hrvatske na SP, Rus Konstantin Harkov ističe da je svjestan da su ogledi sa Srbijom posebni, a naglašava i da bi sreća mogla biti jedan od ključnih faktora:

– Dobri smo, ali moramo biti još jači, još bolji. U obrani prvenstveno. Znam da su inače utakmice Hrvatske i Srbije nešto što se doživljava kod navijača s nekom posebnom pažnjom, iščekivanjima. Ja naravno žarko želim pobjedu Hrvatske, a sad ćemo vidjeti i kome će se malo osmjehnuti sreća.

Izbornik Tucak ističe da imamo dovoljno snage za pobjedu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osobno, ja doista s radošću iščekujem tu utakmicu. Vjerujem da imamo snagu dobiti ju. Srbija je reprezentacija izmijenjena kao i mi, koja ima dvojicu vrhunskih igrača u svojim redovima, ali imamo i mi. Idemo u pravi “rat”, kada kažem rat mislim i stavite to u navodnike. Vjerujem da imamo snage to dobiti.

U slučaju pobjede, u polufinalu će Barakudama suparnik biti bolji iz dvoboja Španjolske i Crne Gore.

U slučaju pobjede, u polufinalu će Barakudama suparnik biti bolji iz dvoboja Španjolske i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.