Danci u euforiji nakon što su deklasirali Rusiju: ‘Najvažnije je da smo sada svi sjedinjeni, za Dansku’

Foto: fah

Danska nogometna reprezentacija, nakon dva početna poraza s jednom pobjedom i sa svega tri boda izborila je osminu finala Europskog nogometnog prvenstva. Naime, Danci su u prvom kolu poraženi od Finske 0:1, u utakmici koju je obilježila nesreća njihovog ponajboljeg igrača Christiana Eriksena, nakon toga su odigrali vrlo dobru utakmicu s favoritom Eura, Belgijom, no ponovno su poraženi. Međutim, sinoć im se napokon otvorilo, pred svojim navijačima, gdje se nisu pridržavali ama baš nikakvih epidemioloških mjera zbog čega su u UEFA-i navodno zabinuti, i to tako da ne vrijede ista pravila za sve, deklasirali su Rusiju i zasluženo su slavili sa čak 4:1. S obzirom da će u osmini finala igrati protiv Walesa put prema četvrtfinalu im je otvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Mikkel Damsgaard, strijelac vodećeg pogotka, za dansku televizijsku postaju TV DR je, između ostaloga, rekao:

”Ludo je to što smo se plasirali. Ova momčad, ovi igrači… Fantastično je biti dio toga i sjajno je vidjeti navijače u deliriju. Nisam ni sanjao da ću biti dio nečeg tako velikog, osjećaj je fantastičan.”

Kako smo već spomenuli u osmini finala Danska će 26. lipnja u Amsterdamu igrati protiv Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Protiv Walesa ćemo dati sve što možemo”, jasan je bio Damsgaard.

Strijelac pogotka za konačnih 4-1, Joakim Maehle, je kazao:

”Nikada se nisam ovako osjećao. Najvažnije je da smo sada svi sjedinjeni, za Dansku. Moramo iskoristiti ovaj trenutak. Vrlo sam ponosan na sve dečke.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.