Dario Šarić odgovarao na pitanja navijača: Dražen posebniji od Kukoča, Vatreni na krovu svijeta u Rusiji

Foto: Twitter

Najbolji hrvatski košarkaš 22-godišnji Dario Šarić nalazi se u SAD-u te čeka  proglašenje nagrade za NBA rookieja godine, no, tome unatoč našao je vremena kako bi odgovorio na neka pitanja koja prije svega zanimaju navijače. Naime, hrvatski košarkaš na službenom klupskom Twitteru je duže od sat vremena odgovarao na brojna pitanja navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka su se, naravno, odnosila na daleku prošlost, na legendarnog Dražena Petrovića, na Tonija Kukoča i hrvatsku košarkašku generaciju koja je osvajala medalje, posljednju prije 27 godina na Europskom prvenstvu.

“Toni Kukoč je osvojio tri NBA naslova i igrao je s Jordanom. Ali za mene je Dražen poseban. Također, Jordan je bolji od LeBrona”, rekao je Šarić na pitanje koji mu je igrač draži Toni ili Dražen, ali i Jordan i LeBron.  Šarić je također dobio i nekoliko pitanja koja nisu vezana isključivo uz košarku, a odnosila su se na nogomet. Hrvatskom košarkašu najdraži klub je Milan, najdraži nogometaš Paolo Maldini, koji je dugo vremena igrao sa Zvonimirom Bobanom.

Svjetsko prvenstvo? Nadam se da će ga osvojiti Hrvatska, a ja ću biti u Rusiji i bodriti je”, rekao je Šarić, koji se morao odlučiti između Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Tko je bolji od dvojice sjajnih igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Messi je nevjerojatan prirodni talent, ali Ronaldo je stroj za golove. Šteta što nemam društvo za mali nogomet u Phili. Igramo Embiid, Luwawu i ja, ove Amerikance to ne zanima pretjerano”, smatra Dario, koji tvrdi da mu se sviđa živjeti u njihovom gradu, Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dario Šarić obožava seriju “Princ iz Bel Aira”, u kojoj je sjajnu ulogu imao Will Smith.

Nemam neku omiljenu pjesmu, ali se za utakmice nabrijavam uz hrvatsku glazbu. Razlika između europske i američke košarke je golema. U NBA-u se igra brže, puno je više kontakta i više se igra jedan na jedan. Da nisam košarkaš bih studirao, ali bih se vjerojatno bavio nekim drugim momčadskim sportom”, zaključio je Dario Šarić koji je Amerikancima otpjevao pjesmu Madena Grdovića ”Dalmatinac sam.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.