‘Dat ćemo sve od sebe’: Okupljanje hrvatske ženske reprezentacije za pripreme i kvalifikacije za EHF EURO 2018

Foto: fah

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu pod vodstvom izbornika Nenada Šoštarića gdje će započeti pripreme za dvije kvalifikacijske utakmice, ujedno i posljednje za plasman na Europsko prvenstvo 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u sklopu kvalifikacija zaigrati protiv Švicarske (30.svibnja/Sursee, Švicarska) i protiv Ukrajine (2.lipnja/Vukovar), a na okupu će biti do 3. lipnja nakon čega se stavljaju na dispoziciju klubovima.

Hrvatske rukometašice u Zagrebu će trenirati dva dana nakon čega će se uputiti u Švicarsku gdje će 30. svibnja odigrati prvu utakmicu protiv Švicarske. Nakon toga vraćaju se u Hrvatsku, točnije Vukovar, gdje će čekati posljednju utakmicu protiv Ukrajine koja je na rasporedu 2. lipnja s početkom u 18,00 sati uz izravan prijenos na HRT-u.

Švicarska se u kvalifikacijskoj skupini 1 nalazi na drugom mjestu s četiri boda nakon što je pomalo iznenađujuće u oba susreta slavila nad Ukrajinom (21-15, 22-21), dok se Ukrajina nalazi na posljednjem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Nenad Šoštarić istaknuo je kako će reprezentacija dati sve od sebe kako bi se plasirala na Europsko prvenstvo.

“Očekujem sve najbolje u utakmicama protiv Švicarske i Ukrajine i naravno plasman na Europsko prvenstvo. Trebaju nam teoretski tri boda, ali ne možemo ići igrati na neriješeno. Naš zadatak je da u Švicarskoj damo sve od sebe i da pobijedimo. S tim slavljem bi si na neki način otvorili vrata prema plasmanu na europsku smotru. Sve to treba zaključiti u Vukovaru gdje igramo protiv Ukrajine. Neće biti jednostavno ni lako”, rekao je Šoštarić.

Hrvatski strateg zna da treba biti oprezan na gostovanju jer su Švicarke ozbiljno shvatile zadatak i žele stići do povijesnog plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Švicarska se ozbiljno priprema za susreta protiv nas. Prvi dio priprema su odradili u Njemačkoj i sada već treniraju cijeli tjedan u Švicarskoj. Po nekakvim informacijama koje imamo, dvorana sa 1.500 mjesta je rasprodana i to je za njih povijesna prilika da se kvalificiraju na Euro. No, vjerujem u djevojke koje nose hrvatski grb i vjerujem da ćemo pokazati pravu igru. Cijenimo svakog protivnika, ali vjerujemo u sebe”, dodao je.

Hrvatska je u prvom susretu kvalifikacija u rujnu 2017. slavila nad Švicarskom 32-28 (19:12), ali Aneta Benko, koja je tad zabila pet pogodaka, ističe kako treba biti oprezan jer su se u redovima protivnika promijenile poneke stvari.

“Dobro znamo da nam je utakmica protiv Švicarske izuzetno bitna i trenutno smo fokusirani samo na njih. Nastojimo se maksimalno pripremiti, što video analizom, što na treninzima taktički i fizički. Nadam se da ćemo igrati borbeno kao što smo pokazali u posljednjoj utakmici protiv Norveške. Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali se moramo paziti. Švicarska je promijenila trenera i samim time su promijenili stil igre”, rekla je Benko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon toga nam slijedi Ukrajina u Vukovaru, ali o tome još ne razmišljamo. Samo se nadam da ćemo imati dobru podršku s tribina. Najbitnije je iz Švicarske vratiti se s dva boda”, zaključila je Aneta i pozvala sve da dođu 2. lipnja u Vukovar podržati reprezentaciju, ali i razvoj rukometa u Slavoniji jer sav prihod od ulaznica ide upravo za razvoj mladih u rukometu.

Izbornik Nenad Šoštarić za ovu je akciju pozvao sljedeće igračice: Ivana Kapitanović (RK Podravka Vegeta), Tea Pijević (RK Lokomotiva Zagreb), Antonia Jukić (RK Podravka Vegeta), Aneta Benko (RK Krim Mercator), Anamarija Boras (RK Lokomotiva Zagreb), Paula Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Plahinek (RK Lokomotiva Zagreb), Katarina Ježić (Siofok KC), Vesna Milanović Litre (Kisvardai KCSE), Ana Debelić (RK Podravka Vegeta), Ćamila Mičijević (Dunaujvarosi KKA), Larissa Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb), Marijeta Vidak (RK Podravka Vegeta), Maja Kožnjak (ŽRK Pitomača), Valentina Blažević (SPR Pogon Baltica Szczecin), Stela Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Dora Krsnik (RK Podravka Vegeta), Dora Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.