Demba Ba sada i trenera PSG-a indirektno optužuje za rasizam

Foto: Snimka zaslona

Prošlotjedni događaji s utakmice Lige prvaka između PSG-a i turskog Bašakšehira, koja je prekinuta zbog rasizma, i dalje privlači pozornost jedan dio europske javnosti iako se o spomenutom događaju već reklo i napisalo puno toga, a rumunjski sudac je suspendiran. Nemali je broj onih koji tvrde kako se zapravo i nije radilo o rasizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret koji se trebao igrati prošlog utorka prekinut je nakon što je rumunjski sudac, inače pomoćni sudac na utakmici, Sebastian Coltescu, pomoćnom treneru Bašakšehira Pierreu Webou rekao da je ”crnac’, nakon čega su pod pritiskom gostujuće momčadi igrači oba kluba napustila teren, gostujuća momčad odbila je nastaviti susret navodno po želji turskog diktatora Erdogana. Susret je nastavljen dan kasnije a PSG je deklasirao Bašakšehir te je slavio 5:1.

Najžešći na terenu tijekom prekida bio je Demba Ba koji je čak i razgovarao sa sucem Coltescuom, a koji se nakon svega ispričao, međutim, kako ni po čemu Ba u svijetu nogometa nije previše poznat, osim po ovom skandalu iz Pariza, tako ispriku očito nije odlučio prihvatiti. Napao je sada i trenera PSG-a Thomasa Tuchela kojeg krivi za izostanak podrške njegovim suigračima.

“Skidam kapu igračima PSG-a. Mogli su ostati na terenu i reći: ‘mi hoćemo igrati’. Odlučili su da to ne žele”, rekao je Ba te se zatim okrenuo i prema treneru europskog doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Volio bih kada bi se vidjelo kako nas je Tuchel tretirao jer to ne mogu nikad prihvatiti. Kada ga vidim sljedeći put čut će me zbog toga. Razgovarao je sa igračima naše momčadi i doslovno je nas optuživao za ono što se događa. To je njegov problem, nije moj”, rekao je Ba, koji ipak neće tako skoro imati prilike na terenu susresti trenera pariške momčadi budući da Bašakšehir ne igra tako često Ligu prvaka.

Tuchel se o svemu nije oglašavao, barem zasad nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.