Derbi na Rujevici: Vladari HNL-a odlučuju o naslovu prvaka Hrvatske

Rijeka, 16.10.2021.- Utakmica 12. kola Prve HNL Rijeka - Dinamo na stadionu Rujevica. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ua

Za četiri dana na Rujevici odigrat će se, kako sada stvari stoje, ključni derbi sezone. S obzirom na viđeno posljednjih godina posve je očekivan ovakav rasplet još jednog prvenstva Hrvatske. Stvari ponovno sjedaju na svoje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u pravo vrijeme u pravoj formi

Naime, susresti će se drugi i prvi na ljestvici HNL-a, Rijeka i Dinamo. Sve donedavno Rijeka je bila vodeći klub lige, međutim, porazom od Lokomotive (1:3) Riječani su lidersku poziciju prepustili Modrima. Neće biti lako izabranicima Željka Sopića, plavi su u pravo vrijeme dostigli željenu razinu igre.

Dinamo je nanizao nekoliko pobjeda zaredom te se vratio tamo gdje su mu mnogi i predviđali da će biti na kraju sezone, dakle, na prvo mjesto. Ako želi zadržati šanse za osvojiti drugi naslov u povijesti Rijeka imperativno treba tri boda. Naime, Dinamo na Rujevicu dolazi s bodom prednosti, a u slučaju istog broja bodova zbog boljeg međusobnog omjera plavi će osvojiti još jednu titulu. Posve jasna situacija za Rijeku i trenera Sopića.

S pobjedom Modri rješavaju prvenstvo

S druge strane sreća za trenera Dinama Sergeja Jakirovića leži u činjenici da su mu svi igrači spremni za veliki derbi. Idealan scenarij za utakmicu koja bi mogla donijeti odluku o prvaku države. Tim prije što je Dinamo nanizao osam pobjeda zaredom, ako uključimo i kup utakmicu na Poljudu protiv Hajduka i pobjedu u polufinalu istog natjecanja. Rijeka i Dinamo će igrati i finale Kupa Hrvatske, dakle, spomenuta dva kluba ove sezone vode glavnu riječ u nogometnoj Hrvatskoj. Hajduk je relativno rano, oko Uskrsa, ispao iz kombinacije za trofeje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra stvar za Dinamo je i činjenica da stvaraju puno šansi, međutim, zasad, se ne mogu pohvaliti vrhunskom realizacijom. Jakirović se nada kako bi baš na Rujevici napad mogao konačno proigrati i početi zabijati. Iako bi trener Modrih mogao i trebao biti zadovoljan još jednom minimalnom pobjedom. Broje se bodovi, oni donose naslove, donose trofeje, dojmovi se brzo zaboravljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.