Devet mađarskih plivača zaraženo koronavirusom: ”Iako se osjećate potpuno zdravo, ipak možete širiti virus”

Foto: Fah

Pandemija koronavirusa i dalja hara Europom, a na opasni virus nisu imuni ni sportaši.  Naravno, ipak se sportaši nešto lakše nose s virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju portala 24 sata svjetska  plivačka prvakinja Mađarica Bolgarka Kapas  u utorak je objavila da je pozitivna na koronavirus, a prema najnovijim vijestima zaraženo je još čak osam članova mađarske plivačke reprezentacije.

Kapas (26) je na svom Instagram profilu objavila da se morala proći dva testiranja na koronavirus kako bi mogla trenirati, no, iako je prvi bio negativan, drugi je pokazao da je pozitivna.Sada mora ostati u karanteni dva tjedna i ne smije napuštati svoj stan.

“Na sreću nemam simptoma i zato je važno da znate da, iako se osjećate potpuno zdravo, ipak možete širiti virus”, napisala je na Instagramu Kapas koja je osvojila zlato na 200 m leptir na Svjetskom prvenstvu u Gwangju 2019. te broncu na 800 m slobodno na OI u Rio de Janeiru 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska agencija MTI javila je imena još troje zaraženih plivača – brončanih sa Svjetskog prvenstva Dominika Kozme i Richárda Bohusa te europskog doprvaka Dávida Horvatha, dok imena preostalih petoro sportaša nisu objavljena.

Podsjetimo, objavljeno je da je ukupno zaraženo još deset trenera i članova stručnog stožera mađarske plivačke reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.