Nakon duže vremena i Hrvatska ima svoje adute za medalju: Kako će odgoda Ljetnih olimpijskih igara utjecati na Zimske olimpijske igre?

Foto: fah

Kako će odgoda Ljetnih Olimpijskih igara, koje su odgođene za iduću godinu, utjecati na Zimske Olimpijske igre, koja će se 2022. godine održati u Pekingu, a na kojima će nakon duže vremena i Hrvatska imati svoje adute za medalju? Prije svega mislimo na Filipa Zubčića, koji je skijašku sezonu odradio u velikom stilu i stigao do svoje prve pobjede u karijeri, uz dva druga mjesta.  Na putu prema veleslalomskom globusu zaustavila ga je pandemija opasnog virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Organizatori Zimskih olimpijskih igara priznali su da ih je odgoda Ljetnih olimpijskih igara stavila u ”posebnu poziciju”. Naime, Ljetne olimpijske igre u Tokiju trebale bi se održati 2021. godine.

“Novi datumi ljetnih Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju znače da smo mi suočeni s posebnom situacijom jer bi se ljetne i zimske olimpijske igre održale u razmaku od pola godine. Napravit ćemo detaljnu analizu kakav utjecaj ti novi datumi imaju na ZOI Peking 2022.”,  izjavio je jedan od dužnosnika organizacijskog odbora ZOI-ja 2022, a prenijela je agencija Xinhua.

Neimenovani izvor je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dok to čekamo, blisko komuniciramo s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) i olimpijskom obitelji kako bismo vladali situacijom i nastavili pripreme za Igre na svim razinama…”

Podsjetimo, Ljetne olimpijske igre trebale su se održati ovog ljeta, od 24. srpnja do 9. kolovoza, no, zbog pandemije koronavirusa su odgođene za 2021. godine i održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021.. Paraolimpijske igre će se održati od 24. kolovoza do 5. rujna 2021.

Spomenimo također da je početak Zimskih olimpijskih igara na rasporedu 4. veljače 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Kine stižu vijesti da unatoč pandemiji koronavirusa pripreme za ZOI 2022. idu prema planu. Koronavirus je na nekoliko tjedana paralizirao život u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu, no, sada se polako sve vraća u normalu.

Peking će nakon Zimskih olimpijskih igara 2022. godine postati prvi grad u povijesti koji će biti domaćin zimskim i ljetnim Igrama. Podsjetimo, Ljetne olimpijske igre u Pekingu su održane 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.