Diljem svijeta okršaji u Davis Cupu: Poznati svi sudionici Svjetske skupine

Foto: fah

Teniske reprezentacije Rusije i Njemačke kao posljednje su osigurale nastup u Svjetskoj skupini Davis Cupa u 2017. godini, Rusija je u Moskvi povela protiv Kazahstana s nedostižnih 3-1, dok je Njemačka u Berlinu uspjela svladati Poljsku sa 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu Rusiji osigurao je Andrej Kuznjecov koji je svladao Mihaila Kukuškina sa 6-1, 6-2, 6-2, dok je Njemačku među 16 najboljih reprezentacija zadržao Jan-Lennard Struff koji je bio bolji od Huberta Hurkacza sa 7-6 (4), 6-4, 6-1.

Ranije u nedjelju ostanak u Svjetskoj skupini osigurala je Švicarska koja je sa 3-2 u Taškentu nadigrala Uzbekistan, a u odlučujućem petom dvoboju Antoine Bellier je sa 6-2, 6-4, 6-7 (6), 6-3 svladao Jurabeka Karimova.

Još u subotu su pobjede u susretima za plasman u Svjetsku skupinu osigurale Australija (3-0 protiv Slovačke), Belgija (3-0 protiv Brazila), Kanada (3-0 protiv Čilea), Španjolska (3-0 protiv Indije) i Japan (3-0 protiv Ukrajine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Svjetskoj skupini sljedeće godine igrat će i Hrvatska, Velika Britanija, Argentina, Francuska, Srbija, Italija, Češka i SAD, reprezentacije koje su u ovogodišnjem izdanju najjačeg teniskog momčadskog natjecanja stigle najmanje do četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.