Richard Gasquet nakon poraza od Marina Čilića: Izgubio sam od jednog od najboljih tenisača svijeta!

Foto: fah

Francuski tenisač Richard Gasquet, kojeg je Marin Čilić pobijedio u tri seta i odveo Hrvatsku u finale Davis Cupa, rekao je da je razočaran konačnim rezultatom, ali da nije mogao pratiti ritam najboljeg hrvatskog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bio je bolji od mene. Marin igra u sjajnoj formi i s puno samopozdanja nakon što je osvojio Cincinnati. Pokušao sam, dao sam sve od sebe, ali nisam mogao igrati na njegovoj razini”, priznao je Gasquet koji je u dvoboj ušao s prednošću 2-1 iz prijašnjih mečeva s Čilićem, ali i sa saznanjem da je od njega već izgubio ove godine u Indian Wellsu.

Francuzi su tako ostali bez mogućnosti da se krajem studenoga bore za svoj deseti naslov u Davis Cupu, što im je bio cilj koji su si zadali na početku godine.

“Bio nam je cilj finale, ali znali smo da Hrvati imaju odličnu momčad. Marin je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača svijeta, Dodig je odličan u paru. Naravno, ovo je veliko razočaranje za nas”, rekao je 30-godišnji Gasquet koji je prije dvije godine u Lilleu bio u francuskoj momčadi koja je izgubila finale od Švicarske (1-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gasquet je u tom finalu poražen u paru s Bennetauom i u četvrtom dvoboju od Rogera Federera koji je Švicarskoj donio prvi trijumf u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.