Dinamo po dvostruku krunu, Rijeka po treću Kup titulu

Nogometaši Dinama i Rijeke u 18 sati započinju prvi okršaj finala Hrvatskog kupa na Maksimiru, a vlasnik Rabuzinovog sunca znat će se za šest dana u uzvratu na Kantridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Modri’ su u lovu na dvostruku krunu nakon što su već ranije osvojili prvenstvo, a u vitrini već imaju 12 titula Kupa. S druge strane Riječani traže svoju treću titulu od samostalnosti nakon što su osvajali 2005. i 2006., ali ne protiv Dinama.

Prvo finale Rijeke bilo je prije točno 20 godina kad su igrali upravo protiv Dinama, koji je u Maksimiru slavio 2-0, a u uzvratu izgubio 1-0 što mu je bilo dovoljno za premijerno Rabuzinovo sunce.

Tad je ‘modrima’ zabio njihov Dubravko Pavličić, a danas zagrebačkoj momčadi prijeti mnoštvo bivši igrača Dinama – od Kramarića, Krstanovića, Tomečaka, Brezovca…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani će se danas na Maksimiru htjeti iskupiti za uvjerljiv 4-0 poraz u prvenstvu u zadnjem okršaju, a i sam trener Matjaž Kek zna da im neće biti lako.

– Sezona ne može biti loša ako se na njenom kraju boriš za trofej, a finale se igra zato da bi se pobijedilo. Svjesni smo činjenice da nismo dobro izgledali, da Dinamo sjajno izgleda u posljednje vrijeme i da imaju dobru atmosferu u svlačionici. Oni su definitivno favoriti. Velika je privilegija za igrače, za nas uz igralište, ali prije svega za navijače, igrati finale Kupa. To je nagrada svima njima.

Trener Dinama Zoran Mamić vjeruje u novi uspjeh svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Željno očekujemo finale Kupa jer želimo sezonu završiti pobjednički. U igri je trofej kojeg želimo osvojiti. Respektiramo Rijeku, imaju dobru momčad i atmosferu, ali vjerujem u svoju momčad, kvalitetu i dobru formu te ćemo dati sve od sebe da utakmicu riješimo na najbolji mogući način. Naravno, Kup je uvijek posebno natjecanje i ovo je tek prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.