Dinamo protiv Hajduka: Samo sjena nekoć najvećeg derbija hrvatskog nogometa

Zagreb, 27.01.2021 - Utakmica 13. kola Prve HNL Dinamo - Hajduk. Na fotografiji Bruno Petković, Mislav Oršić, Mario Gavranović. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Sutra se na Maksimiru igra nekoć najveći derbi hrvatskog nogometa, utakmica Dinama i Hajduka. Derbi je to u ovim okolnostima i u ovom vremenu samo na papiru, samo sjena nekada velikih utakmica, koje su nekoć odlučivale o naslovu prvaka. I dok je Dinamo u europskim razmjerima postao ozbiljan klub Hajduk je postao klub koji životari u sredini ljestvice Prve hrvatske nogometne lige. Kako se igraju pravi derbiji pokazala je nedavna utakmica u Osijeku između domaće momčadi i Dinama, koja je završila 1:1, a bio je to susret drugoplasirane i prvoplasirane momčadi na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovoljno je reći kako vodeći Dinamo uoči sutrašnjeg derbija na Maksimiru ima velika 24 boda prednosti ispred Hajduka, koji čvrsto drži peto mjesto te u ovom trenutku ostanak u ligi nije upitan. Hajduk se grčevito bori za nastup u Europi, uostalom, kao i pola hrvatske lige.

“Igramo 11 na 11. Ne razmišljamo o ljestvici i broju bodova koji imaju oni. Imamo puno entuzijazma, ali želimo odigrati utakmicu bez ikakvih kompleksa. Za Dinamo nam se vraćaju Fossati, Simić i Vušković“, rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Prokomentirao je strateg Hajduka i Dinamo, iza kojeg je već sada sjajna, povijesna sezone, a s obzirom na četvrtfinale Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zasluženo su prvi. Imaju individualnu kvalitetu, ekipa je na okupu godinama i uspjela je izgraditi jak mentalitet. To su pokazali i u Europi. Igraju dobro, analizirali smo ih“, kazao je trener petoplasirane momčadi HNL-a.

Utakmica između Dinama i Hajduka na rasporedu je sutra, dakle, u nedjelju, od 20 sati.

Podsjetimo, Dinamo je trenutno prvi na ljestvici sa 68 bodova, a Hajduk je tek petoplasirani i osvojio je 44 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.