Dinamo protiv Villarreala, bliži se trenutak istine: Hoće li Bruno Petković ipak ‘stisnuti’ zube?

Zagreb, 18.03.2021 - Uzvratna utakmica osmine finala Europske nogometne lige: Dinamo - Tottenham. Na slici Mislav Oršic slavi drugi postignuti zgoditak. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Zagrebački Dinamo za otprilike dva sata na Maksimiru igra povijesnu utakmicu u sklopu četvrtfinala Europske lige protiv favoriziranog Villarreala. Prva je to od ukupno dvije utakmice, a nakon izbacivanja Mourinhovog Tottenhama, koji je objektivno govoreći kvalitetnija momčad, barem po imenima, od Villarreala, Modrima su narasla krila, nemali je broj onih koji optimistično poručuju da će poput londonske momčadi proći i ona španjolska. Koliko je to zapravo realno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se na Maksimiru igra od 21 sat…

Nažalost, Dinamo neće igrati u najjačem sastavu, zbog ozljede trener Damir Krznar, koji je na klupi Modrih zamijenio Zorana Mamića, vjerojatno neće moći računati na Bruno Petkovića, sjajnog plavog napadača, koji se ozlijedio taman kad se vratio u staru formu. Petković bi eventualno mogao dobiti petnaest do dvadeset minuta, no pitanje je u kakvom će biti stanju napadač Dinama. I dok postoji minimalna mogućnost da Petković koliko – toliko zaigra nema nikakve šanse za Marija Gavranovića, koji neće biti u konkurenciji.

“Petković je odradio dva treninga. Nije on još stopostotan i s liječnikom ćemo odlučiti hoće li igrati s nekom blokadom ili neće. Ako bude igrao, to će biti petnaest ili dvadeset minuta, no o tome ćemo odlučiti u četvrtak”, poručio je Krznar dan uoči utakmice. I taj je dan došao, sastav se već naslućuje. Dodajmo kako će igrati Joško Gvardiol, koji nije igrao protiv Tottenhama. Nedvojbeno riječ je o talentiranom igraču koji bi mogao biti sjajna budućnost hrvatskog nogometa i hrvatske reprezentacije. Na desnom krilu će igrati Luka Ivanušec, u napadu Atiemwen, a bliže golu mogao bi biti pomaknut i Dinamov junak s epskog dvoboja protiv Tottenhama, koji je londonskoj momčadi zabio tri gola, Mislav Oršić. Ako će Petković ipak zaigrati, bez obzira koliki to rizik bio, Lovro Majer vratit će se u sredinu, gdje se i najbolje osjeća. No tada bi se Oršić vratio na krilo, odakle je najopasniji. Naravno, mrežu plavih čuvat će Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.