Dinamo protiv Wolfsbergera na Maksimiru: Korona odredila sastave obje momčadi

Zagreb, 22.10.2020 - Utakmica 1. kola K skupine Europske lige izmedu Dinama i Feyenoorda na stadionu u Maksimiru. Na slici pocetna postava Dinama. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Nogometaši Dinama večeras na praznom Maksimiru osakaćeni pandemijom koronavirusa u sklopu trećeg kola grupne faze Europske lige dočekuju austrijski Wolfsberger. Naravno, prijenosa na HRT-u neće biti, oni očito služe kako bi im se plaćala RTV pristojba dok ono što je važno za Hrvatsku, u ovom slučaju hrvatski sport, Hrvati gledaju na nekim drugim kanalima, kako se snađu, u ovom slučaju će to biti Arenasport 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Austrijanci dolaze na noge Dinamu oslabljeni, bez najboljeg i najskupljeg igrača Liendla. Inače Wolfsberger je prvi na ljestvici skupine G Europa lige dok je Dinamo na trećem mjestu s dva boda, austrijski klub ima iznenađujućih četiri boda. Dinamo će se, kako smo već spomenuli, bez nekoliko važnih igrača suprotstaviti austrijskom klubu, ali i bez trenera Zorana Mamića.

Stigli su i sastavi koji bi večeras trebali istrčati na Maksimiru.

Dinamo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagorac, Moharrami, Lauritsen, Perić, Gvardiol, Majer, Franjić, Ademi, Jakić, Oršić, Gavranović

Wolfsberger:

Kofler, Novak, Baumgartner, Lochosvili, Pavelic, Stratznig, Wernitznih, Taferner, Peretz, Dieng, Joveljić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u drugoj utakmici ove skupine moskovski CSKA, za koji igra hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, gostuje kod nizozemskog Feyenoorda. Na Maksimiru zbog korone neće biti čak devet igrača Dinama, uključujući i već spomenutog Zorana Mamića.

Podsjetimo na izjavu Mislava Oršića u najavi utakmice, a u kontekstu korone koja je pokosila Maksimir.

”Ne možemo više razmišljati o tome, moramo se koncentrirati na utakmicu. Koliko sam uspio pratiti Wolfsberger, oni dosta dobro igraju u Europi i mi moramo biti na sto posto. Psihološki nas je sve ovo poremetilo, ali mi koji možemo igrati smo maksimalno spremni.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.