Dinamo suočen s velikim problemima uoči Juventusa!

Foto: fah

Dinamov privremeni trener Željko Sopić uoči utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Juventusa suočen je s velikim problemima. S jedne strane ozljede su poharale ionako skroman igrački kadar hrvatskog prvaka, s druge strane Dinamo nije u formi i to treba priznati. Naime, tri poraza u nizu, od toga dva debakla, teška pobjeda protiv stare mušterije Lokomotive najbolje govori u prilog tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sopić je, što treba priznati, najmanje odgovoran za sve ono što se u Dinamu događa. Naslijedio je legendu modrih Zlatka Kranjčara, koji je pak došao u trenutku kad se u hrvatskom prvaku otvorila trgovina koja je označila početak rasprodaje “nacionalnog blaga.” Odlasci igrača, poput Pjace, Roga i Eduarda, dodatno su oslabila Dinamo u odnosu na prošlu sezonu. Pjaca nije standardan u Juventusu, u Maksimiru bi bio glavna zvijezda.

Momčad Dinama trenutno je u prilično lošem stanju, iako se još uvijek ne može govoriti o rasulu, kako navode neki mediji. Naime, problem Sopića je desni bek, i ne samo ta pozicija. nakon što je Petru Stojanoviću pukao mišić te će zbog toga propustiti Juventus, ali i derbi s Hajdukom na Maksimiru. Ozlijeđen je Matel, međutim, on bi za Hajduk mogao biti spreman.

Sopić, dakle, nema alternative, iako je protiv Lokomotive igrao Kobi Morris, mladi stoper Dinama, koji, nažalost, nije prijavljen za Ligu prvaka i nema pravo nastupa protiv talijanskog prvaka, iako se u Maksimiru nadaju da mogu ishoditi neku naknadnu dozvolu za njega. Pitanje što će biti ako i uspiju s obzirom da se ipak radi o mladom nogometašu, koji teško može biti prevaga u ovakvoj jednoj utakmici.  Dinamo je zapravo pred prekretnicom. Vrijeme rasprodaje je nadajmo se prošlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sasvim će sigurno, kad je već desni bek u pitanju, Dinamo protiv Stare dame na desnom beku imati igrača koji prirodno ne igraju tu poziciju. Nešto poput hrvatske nogometne reprezentacije koja je godinama imala problema na lijevom beku, eksperimentiralo se i još se uvijek nije našlo pravo riješenje. Kad to nije uspjelo jednoj reprezentaciji nerealno je očekivati da će klubu prepunom mladih igrača koji usporedno igraju čak na tri fronta,  kup, prvenstvo, Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.