Dinamo: Zašto mijenjati nešto što dobro funkcionira?

Foto: fah

Dinamo je u posljednjih deset godina ostvario najbolje rezultate u svojoj povijesti, a i financijski sjajno stoji pa nema ni potrebe za nikakvim promjenama rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su članovi Izvršnog odbora GNK Dinama Miroslav Rožić i Tomislav Marčinko, te savjetnik Uprav Ognjen Naglić pokušali objasniti jučerašnje odluke Izvršnog i Nadzornog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Inicijativa koju predstavljaju naša četiri bivša igrača je sasvim legalna, ali da bi se to moglo ostvariti u praksi to se mora napraviti na demokratski način i mora biti argumentirana. Model “jedan član jedan glas” je isto toliko legitiman kao naš trenutni model upravljanja u GNK Dinamo tako da tu ne vidimo ništa sporno. Puno klubova u Europi funkcionira po ovom principu”, rekao je član Izvršnog odbora Tomislav Marčinko.

Rožić smatra da ne treba mijenjati sustav koji dobro funkcionira.

“U Hrvatskoj postoji tisuće udruga i u nijednoj nije princip odlučivanja “Jedan član jedan glas”. Tako funkcioniraju brojni klubovi u Europi i sve udruge u Hrvatskoj. Dinamo je u posljednjih deset godina ostvario najbolje rezultate u svojoj povijesti i u istom razdoblju sjajno stoji financijski što je prava rijetkost za vrijeme krize. Zašto bismo mijenjali sustav koji sjajno funkcionira”, dodao je Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik Uprave i bivši sportski novinar Hrvatskog radija Ognjen Naglić osvrnuo se na incident za vrijeme i nakon utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu.

“Jako je neugodno što se dogodilo u Splitu. Delegacija Dinama je napadnuta na Poljudu. Zdravko Mamić je silazeći iz svečane lože podigao ruke nakon čega ga je napao Ivo Bego. Isti taj Bego i drugi čovjek koji je udario izvršnog predsjednika Dinama se hvale po medijima kako su udarili Zdravka Mamića, a sljedeći dan isti ti mediji objavljuju kako je Nadzorni odbor Hajduka zabranio dolazak Zdravku Mamiću zbog napada na Begu”, kaže Naglić i pita se kako je moguće da je Bego junak u medijima koji dobija i minute na javnoj televiziji. “Čudno je kako su u dva dana u mediji žrtvu pretvorili u napadača”, zaključio je Naglić.

Konferencija je sazvana povodom jučerašnje odluke Izvršnog odbora kluba koji je osudio medijske istupe četvorice bivših nogometaša zagrebačkog kluba, Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote, te odbio njihov zahtjev za članstvom u klubu. Također, nakon izgreda na nedavnom derbiju Hajduka i Dinama, te odluke Hajduka kojom se zabranjuje izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću dolazak na Poljud, Izvršni odbor odlučio je da čelnici Dinama više neće dolaziti u Poljud na utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.