Dinamo-Zrinjevac s deset naslova najuspješniji na atletskom prvenstvu Hrvatske

Foto: ak-dinamo.h

Zagrebački atletski klub Dinamo-Zrinjevca bio je najuspješniji s deset naslova prvaka na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici koje se u protekla dva dana održavalo u na varaždinskom stadionu Sloboda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvakinja Hrvatske na 200 m je Veronika Drljačić iz Križevaca (24,30), a Ivona Zemunik iz ASK Split je prvakinja na 800 m (2:10,10). Matea Parlov iz Svetica Zagreb je prvakinja na 3.000 metara (9:49,85), a Ida Šimunčić iz Križevaca na 400 m s preponama (58,75). U skoku u dalj prvo mjesto zauzela je Paola Borović iz Dinamo-Zrinjevca (6,14 m). U skoku u vis očekivano je pobijedila Ana Šimić iz Agrama s preskočenih 1,85 m, dok je Marija Tolj iz Dinamo-Zrinjevca jučerašnjem naslovu u bacanju diska dodala i današnji u bacanju kugle sa 14,52 m. U bacanju koplja prvakinja je Mirta Kulišić iz splitskog ASK-a (50, 86 m). U štafeti 4×400 metara slavila je četvorka varaždinske Slobode (Marta Novak, Lucija Pokos, Mateja Jambrović, Kristina Dudek) s rezultatom 3:47,12.

Prvak Hrvatske na 200 m je Zvonimir Ivašković iz Dinamo-Zrinjevca (21,50), dok je na 800 m najbržio bio Sven Cepuš iz Agrama (1:53,22). Na 5.000 m pobijedio je Dino Bošnjak iz Velike Gorice (14:53,27), a na 400 m s preponama prvak je Mateo Parlov iz Zagreba (52,88). Filip Svalina iz Agrama bio je najbrži na 3.000 m sa zaprekama (9:16,71). U troskoku je naslov osvojio Sanjin Šimić iz Dinamo-Zrinjevca (15,60 m). Ivan Horvat iz osječkog Slavonija-Žita očekivano je pobijedio u skoku s motkom (4,80 m). U bacanju diska naslov državnog prvaka osvojio je Martin Marić iz ASK-a (54,21 m), dok je u bacanju kladiva prvak Mirko Mičuda iz Slobode (63,04 m). Najbrža štafeta na 4×400 m je ona zagrebačkog Agrama (Zvonimir Ćurić, Jakov Vuković, Sven Cepuš, Mateo Ružić) s rezultatom 3:14,75.

Najviše naslova prvaka, deset, osvojio je Dinamo-Zrinjevac, uz još 7 srebrnih i tri brončane medalje, dok je najviše medalja, ukupno 29, osvojio Agram, devet zlatnih, 11 srebrnih i devet brončanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i izborno natjecanje za Ekipno prvenstvo Europe – 2. liga – koje će se na varaždinskom stadionu održati 10. i 11. kolovoza.

Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić izrazio je zadovoljstvo što se nakon 30 godina atletika vratila u Varaždin u kojem će nastupiti oko 700 atletičara iz 12 zemalja. Među njima su i velike zvijezde europske i svjetske atletike, u koje se ubrajaju i hrvatski predstavnici od Sandre Perković i Sare Kolak do Stipe Žunića, Filipa Mihaljevića i Marije Tolj.

“Mislim da odavno u Hrvatskoj na tom reprezentativnom nivou nije bilo ovakvog događaja. Koristimo svaku situaciju da bi popravili status atletike i moram priznati da se polako to mijenja, a u nekim stvarima čak i brzo”, kazao je Veštić i istaknuo primjer razvoja atletske infrastrukture što potvrđuje izgradnja 12 novih atletskih staza ove godine u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.